Jaké používáte při projektování schématické značky?
Milan Karvánek:
Vím, že schématické značky dnes vlasně žádná norma jako taková nedefinuje jsou jen soubory značek.... viz několik předchozích diskusí a článek na Elektrika.cz.
Zajímý mě ale, jak se kdo z kolegů vyrovnal konkrétně s grafickou podobu značek pro:
1. jistič ; 2. proudový chránič ; 3. jističochránič .
Petr Doležal:
Já toto
Štefan Beláň:
Petře, jak jednoduché, hezké a geniální. (doh) (jednicka)
A co 2p. a 4p. ? Doplníš pouze čárky?
Radek Červený:
Já zase používám toto. Dříve jsem používal symboly uvedené panem Doležalem, pak jsem byl poučen, že se už tyto nějaký čas nepoužívají a měly je nahradit tyto.
Jinak si myslím, že je to celkem jedno, a pokud je na výkrese více typů přístrojů, stačí tam přihodit legendu použitých značek a dobrý elektrikář s tím nebude mít problém.
Kamil Novák:
Vím, že se zde nejedná o žádnou soutěž, ale z hlediska uživatele dokumentací se mi jeví značky, prezentované k.Doležalem jako lepší. (jednicka)
Asi každý preferuje přehlednost a jednoduchou orientaci ve výkresech a tak nechápu, proč někdo vymýšlí další čáry, propoje a symboly. (fool)
Samoúčelná pseudosložitos t možná ohromí investora, ale pro vlastní práci s výkresem je to (plc)
Citace: Radek Červený 18.07.2008, 07:53
Já zase používám toto. Dříve jsem používal symboly uvedené panem Doležalem, pak jsem byl poučen, že se už tyto nějaký čas nepoužívají a měly je nahradit tyto.
Bez urážky, ale autor onoho poučení asi nebyl montér nebo RT, že ? >:(
Někteří projektanti mají bohužel nepřekonatelno u touhu prezentovat v projektech svoje umělecké ambice, takže technická a hlavně praktická stránka jde do pekel. Ku škodě všech ostatních zúčastněných. :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana