Jaké je vybavení elektroměrových rozvaděčů předepsané energetickou společností na Jižní Moravě?

<< < (3/4) > >>

Miroslav Nyč:
Jaký byl a je provozován druh sítě na JM? Nebyl chránič požadován proto, že se v tomto případě jednalo o síť TT?

Jaroslav Hasala:
To Nyč:
Dříve byla hlavně na vesnicích takřka výhradně síť TT, použití chrániče bylo vyloženě předepsané (před elektroměrem). V současné době jsou podle JME (EON) téměř všechny sítě TN-C.
V praxi je to možné identifikovat podle venkovního vedení, pokud jsou použité dřevěné sloupy a přípojky provedené vodiči, zřejmě jde o síť TT, pokud jsou sloupy betonové a přípojky provedené závěsným kabelem, jde o modernizovanou síť TN-C.
Trochu jsem to zjednodušil, ale v podstatě to tak je.

Ivan Ševc:
Mohu vám schémata oskenovat a poslat mailem. Máte-li zájem napište na seiv@seznam.cz.

Zdeněk Brancuzský:
Omyl,u staveništních rozvaděčů musí být proudový chránič před elektroměrem a dokonce i před hl. jističem ! (požadavek E.ONu.)

Jan Vykoupil:
Pane Hasalo, kde se píše o té nutnosti průřezu 10, pokud je tam jistič. Mám poslední "Připojovací podmínky...... .." JME z 7/2003 a tam se píše v odstavci 5.1.1.,  že min. průřez je 6 mm2. O jističi, či chrániči ani slovo...... Že by vydali ještě něco jiného? Nasměrujte mě, prosím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana