Jaké je vybavení elektroměrových rozvaděčů předepsané energetickou společností na Jižní Moravě?
Miroslav Nyč:
Jaké je vybavení elektroměrovýc h rozvaděčů předepsané energetickou společností na Jižní Moravě? Na stránkách www.eon.cz to nikde nemůžu nalézt. Poradíte mi někdo? Vím, že dřívější JME požadovala proudový chránič pře elektroměrem. Platí ještě tento požadavek v regionech, ve kterých společnost E.ON působí?
Miroslav Nyč:
Upřesňuji: konkrétně se mi jedná o schéma zapojení elektroměrů při různých sazbách. Máme dodat na Jižní Moravu staveništní elektroměrový rozvaděč pro stavbu rodinného domu, který bude vybaven jističem před elektroměrem s In 32 A, čili tzv. přímé měření.
Jaký připojovací standard je platný na Jižní Moravě?
Mirek Karel:
Teda nechci se dotknout JME ,ale jejich web je samá výroční zpráva a samá chvála.Také jsem tam schemata nenašel.Jedině doporučuji zavolat na jejich info linku.Ale z vlastní zkušenosti vím,že co nemám na papíře, tak.........St áhnul jsem si formulář pro nový odběr a tam je kolonka pro hodnotu hlavního jističe,nikde se tam nezmiňují o chrániči.Ale jak říkám,zavolejte na služebnu,třeba vám pošlou faxem nebo mailem své požadavky.
:
(poklona) .Už dlouho jsem nebyl na stránkách JME,ale kdysi jsem si nějaké soubory stáhnul .Ono je asi jedno jestli je to JME nebo jiná distribuční společnost.Des ka musí být 450x450,hlavní jistič charakteristik a "B".Jestli máte zájem mohu poslat soubory.Jeden obsahuje schéma zapojení elektroměrů,druhý je povídání o přípojkách.S pozdravem chladekst@iol.cz
Jaroslav Hasala:
Působím na JM, v elektroměrovém rozvaděči není nutný proudový chránič.
Oproti jiným krajům jsou u nás požadovány vodiče CY 10 k elektroměru,pokud je před elektroměrem jenom jistič. Pokud je před elektroměrem proudový chránič, mohou být použity vodiče CY 6.
Jinak zde žádné zvláštnosti nejsou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana