Je takéto centrálne použitie prúd.chrániča možné?
Jan Kučera:
Teď vám nerozumím, omlouvám se, že jsem nevzal v úvahu všechny diskuze ve všech sekcích. Ovšem Vaše prohlášení ze dne 20.4.2005:
"...NEMOHU použít samostatně:
1 - jako základní ochranu neživých částí samočinným odpojením od zdroje jističem ( nelze změřit impedanci smyčky ochranného vodiče Rschl )
2 - jako základní ochranu neživých částí samočinným odpojením jističem a zvýšenou ochranu chráničem podle ČSN33 2000-4-41 tab.41.NR - Zvýšená
Snad to trochu objasní vedenou diskusi...."
je s tím poněkud v rozporu.
Jan Kučera:
To: Beláň
Teď vám nerozumím, omlouvám se, že jsem nevzal v úvahu všechny diskuze ve všech sekcích. Ovšem Vaše prohlášení ze dne 20.4.2005:
"...NEMOHU použít samostatně:
1 - jako základní ochranu neživých částí samočinným odpojením od zdroje jističem ( nelze změřit impedanci smyčky ochranného vodiče Rschl )
2 - jako základní ochranu neživých částí samočinným odpojením jističem a zvýšenou ochranu chráničem podle ČSN33 2000-4-41 tab.41.NR - Zvýšená
Snad to trochu objasní vedenou diskusi...."
je s tím poněkud v rozporu.
Štefan Beláň:
To: Kučera
Uvedl jste moji úvahu z diskuse , zda je možné použít kombinovaný chránič, v diskusi pojmenován jako "jističochránič", ke zvýšené ochraně neživých částí tam, kde je předepsaná zvýšená ochrana neživých částí. Diskuse byla o tom, zda vyhoví jeden ochranný prvek. Má úvaha pod 1. byla chybná a v diskusi jsem vše vysvětlil. Na výroku 2. však zatím trvám.Při pozorném přečtení všech vyjádření v dané diskusi zjistíte o co šlo.
Jaromír Urbanec:
Nevím proč by měl RT hradit škody vzniklé vypnutím chrániče (tzn. že fungoval dobře) při odpojení vadných a tím pádem nebezpečných obvodů? Jestliže nebyl v tom sklepě, tak tam taky nemohl udělat revizi. A v revizní zprávě uvedl jaké zařízení revidoval - odkud a kam, tak v tom nevidím chybu. Zodpovídat by se měl v případě, když nevypnula a v době poruchy nezafungovala ochrana a došlo nedejbože ke smrti či úrazu. Když někdo má chov ryb, tak asi nemůže vše nechat na automatice a jet na dovolenou.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana