Lze osadit prázdný podružný rozvaděč nebo jej musím koupit již sestavený?

<< < (7/10) > >>

Jaroslav Hasala:
Nemá větší význam o věci diskutovat.
Rozvaděče prostě musí splňovat určité legislativní požadavky, bez ohledu na to, jestli nám to připadá smysluplné nebo účelné.

Argumentace, že to stejně nikdo nedělá a že je určité procento rozvaděčů, které nemají všechny náležitosti, je podobná jako argumentace, že když kradou všichni okolo, proč bych nekradl i já ... :)

Může vám to nějakou dobu procházet, ale pokud "na vás přijdou",  tak to budete jen vy, kdo bude postihován ...

Jedinou cestou je vytvoření legislativní vyjímky, napadá mě třeba pro bytové rozvodnice do 25A.

Kamil Novák:
Citace: Jaroslav Hasala  06.06.2008, 08:08

Jedinou cestou je vytvoření legislativní vyjímky, napadá mě třeba pro bytové rozvodnice do 25A.

To vůbec není špatný nápad !  (jednicka)

XL:
Několikrát se tu objevilo, že rozvaděč má mít "papíry " ,  mohl by mi prosím někdo napsat (není to ironie, opravdu mě to zajímá),  jaké konkrétní papíry má dodat firma zákazníkovi při prodeji vybaveného domovního rozvaděče určeného jako pevná součást stavby k zabudování např. v rodinném domku a dle kterých předpisů ?
(mimo výrobního štíteku, označení CE na výrobku a návodu k použití)

Miroslav Revús:
minimálne to musí byť protokol o skúške v ktorom sú namerané hodnoty elektrických veličín, napr. izolačné odpory, prechodové odpory atd.

Kamil Novák:
Citace: Miroslav Revús  06.06.2008, 20:35

minimálne to musí byť protokol o skúške v ktorom sú namerané hodnoty elektrických veličín, napr. izolačné odpory, prechodové odpory atd.

Tazatel XL se ptal na doklady, které by se měly předat koncovému zákazníkovi !

Můžete napsat, proč by měl dostat Protokol o zkoušce ?
K čemu ?  ??

Proč myslíte, že nestačí štítek s údaji dle ČSN EN 60439-X, dnes ještě doplněný o značku shody ?
K čemu další papíry ?  :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana