Je možné nahradit jeden vypínačů ovládání světla schodiště pohybovkou?
PetrKa:
Vřazení pohybového čidla do 6-7-6 řazení
Je možno ve výše uvedeném řazení ovládání světla chodby nahradit jeden z přepínačů ř.6 pohybovým čidlem?
Pokud ano, jak se bude obvod chovat?
Warcz:
v praxi jsem to nezkoušel ale pokud bude mit čidlo rele se spinacim i rozpinacicm kontaktem tak ano
HHoonnzzaa:
Domnívám se, že to nepůjde, protože čidlo má jeden stav výchozí - relé v klidu na do druhého (pracovního) se překlopí pouze na nastavenou dobu dle nastavení. Vypínač však musí v této poloze zůstat pro správnou funkci. Tzn. pokud nikdo nepřepne ostatní vypínače (přepínače), tak to fungovat bude, ale pokud se změní stav jednoho z nic, světlo by svítilo a PIR čipem by se vypínalo (invertovaná funkce). Pokud se mílím, opravte mě. Honza
Martin Novák:
Proboha, ja to nechapu. Jak dlouho jeste se tady budou resit silene kombinace 6-7-7-6 s casovaci nebo PIR cidly?? Dokdy jeste budou nekteri kolegove radsi delat zvrhlosti s pytlem relatek misto pristroju na to urcenych?
Tady bych to videl v jednodussim pripade na nekolik tlacitek + impulzni rele s casovanim + PIR paralelne a v idealnim pripade na nekolik tlacitkovych vysilacu Xcomfort, jeden PIR a akcni clen ve svitidle nebo rozvadeci...
PetrKa:
Vážený kolego, problém je v tom, že u developerských projektů si člověk příliš nevybere a bohužel v tomto případě se na to, že by bylo vhodné použít pohybové čidlo přišlo až poté, co byla natažena výše zmiňovaná kombinace přepínačů pod omítkami.
Samozřejmě je mi jasné, že ideální by bylo... Nicméně jistě chápete, že ne vždy to, co je ideální, je také použitelné.
PK
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana