Musí být fáze stále ještě vlevo?

<< < (7/28) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Aleš Dobrovolný  09.09.2008, 07:43

Jo a zpět k tématu:
přimlouvám se za fázi vlevo, je to jakási dobrá praxe, tak proč proti tomu brojit a bránit se tomu i když ČSN to vysloveně nechce.

No, jako RT ovšem musím ctít "presumpci neviny",  to znamená, že i když se mi to osobně nelíbí, nemůžu s tím celkem nic udělat. Pakliže narazím na pravofázové zásuvky, je to v podstatě OK.

Aleš Dobrovolný:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  10.09.2008, 10:45

No, jako RT ovšem musím ctít "presumpci neviny",  to znamená, že i když se mi to osobně nelíbí, nemůžu s tím celkem nic udělat. Pakliže narazím na pravofázové zásuvky, je to v podstatě OK.

V minulém příspěvku jsem spíše směřoval povzdych do "vlastních řad" projektantů a různé podobné havěti.

Pavel Horský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  10.09.2008, 10:45

A neni to náhodou tak, že musí být zásuvky v celém objektu zapojeny stejně?

Jirka Š. Svejkovský:
Nemám patřičnou normu po ruce, ale řekl bych že v celém prostoru. To znamená třeba místnosti.
Naštěstí jsem se s tím ještě nesetkal, tak jsem to řešit nemusel.

Kamil Novák:
Citace: Pavel Horský  11.09.2008, 16:40

A neni to náhodou tak, že musí být zásuvky v celém objektu zapojeny stejně?

Nemusí.

ČSN 33 2000-4-46 ed.2, čl.46N6.5 :
Citace

Poloha připojení středního a fázového vodiče vůči ochrannému kontaktu (kolíku) u domovních zásuvek není stanovena. Doporučuje se však jednotné provedení vývodu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana