Jak správně realizovat dva rozvaděče z přípojného pilíře?
Jarmil Erik:
Cekal jsem radu, ne osobni napadani. Ale budiz.
Co se tyce PD.
Minuly tyden jsem vyridil ohlaseni na stavbu garaze vcetne eletroinstalac e na stavebnim urade. K vystaveni povoleni nebylo treba zadne PD elektroinstala ce. Pokud to nepozaduje stavebi urad, proc by to mel vyzadovat RT ktery posuzuje bezpecnost instalace. Podobne je to treba i u prestaveb bytovych jader.
To ze je v kabelu o jednu zilu navic, ktera neni viditelna, nikde zapojena, v podstate tvori pouze vypln, snad neni z provozniho a bezpecnostniho hlediska na zavadu.
Oznaceni kabelu 5Bx2,5 je bezne oznaceni v prodejnim styku. Pokud ale hodlate karat a ne radit, tak se skutecne jedna o kabel CYKY-J 5x2,5mm2.
Casteji drzim v ruce sroubovak a sekac s kladivem misto lezeni v knizkach a to je ten problem.
Elektrone-k:
Hm,zajimavý to navrh elektoinstalac e,ale je to nejěký pomotaný :-\
Rada nad zlato je: z pilíře tahat jen jeden kabel 4*10mm do PR a potom z PR to natahat kam chcete a hlavce všechno co bude chtít,ale z pílíře tahat vícero kabelu to mi nejde do hlavy.. ;)
Co se týče PD,taky znám revizáky co dělají revize bez PD,ale já bych to nikdy nedělal bez PD.. :-\
Elektrone-k:
Citace: Elektrone-k 08.04.2008, 23:31
Hm,zajimavý to navrh elektoinstalac e,ale je to nejěký pomotaný :-\
Rada nad zlato je: z pilíře tahat jen jeden kabel 4*10mm do PR a potom z PR to natahat kam chcete a hlavce všechno co bude chtít,ale z pílíře tahat vícero kabelu to mi nejde do hlavy.. ;)
Co se týče PD,taky znám revizáky co dělají revize bez PD,ale já bych to nikdy nedělal bez PD.. :-\
+kabel na HDO :o
Pavel Horský:
To Erik: tady nejde o nějaké napadání vaší osoby. Jde o to, že je vidět, že máte v mnoha věcech opravdu zmatek a proto by vám určitě pomohla mnou zmiňovaná projektová dokumentace. Pak byste se nemusel vůbec na tak běžné věci ptát.
Dnes se dělá převážně v soustavě TN-S a tudíž nevidím jediný důvod, proč byste stříhal jednu žílu. Hovořit o zbytečné žíle a defakto její neviditelnosti, to už je na mě moc.
Měl byste občas odložit ten šroubovák a občas do nějaké té knížky nakouknout.
Zdenek Hejčl:
to: Jarmil Erik
Opravdu by to chtělo slézt dolů na zem, odložit vercajk a přečíst odbornou literaturu....
Kdo chvilku stál už stojí opodál... ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana