Jak správně realizovat dva rozvaděče z přípojného pilíře?

<< < (4/5) > >>

Radek Červený:
Citace: Pavel Zdeněk  09.04.2008, 08:20

To: Erik
Pár záporů Vašeho nápadu:
- málokterá svorka umožňuje připojení 10 a 2,5 mm2, já ji neznám

Jsou takové svorky, a jsou běžně v prodeji, realizace by byla jednoduchá a elegantní, ale proč to radit, když z toho někdo ve finále stejně udělá obludárium.

Václav 3:
Vždyť je to zvěrstvo a navíc mi propojení dvou rozvaděčů v  objektu připadne daleko jednodušší, než tahat další kabel zvenku a to jakýkoliv. Leda, že někdo na něco zapomněl a teď se to snaží vyřešit aby nadělal co nejméně škod.

Pavel Zdeněk:
Citace: Radek Červený  09.04.2008, 08:39

Jsou takové svorky, a jsou běžně v prodeji, realizace by byla jednoduchá a elegantní, ale proč to radit, když z toho někdo ve finále stejně udělá obludárium.

Měl jsem na mysli hlavně připojovací svorky jističů, většinou výrobce udává možnost připojení dvou vodičů stejného nebo o stupeň většího/menšího vodiče.

Pravdu máte v tom, že je zbytečné se zde hádat s někým, kdo si nechce nechat poradit

Jaroslav Hasala:
K původnímu dotazu :

Pro připojení dvou různých kabelů z jednoho místa lze použít zdvojené řadové svorky (s propojkami). 
Tolik k technickému řešení.
V ostatní věcech musím souhlasit s kolegy.

Georgis Fasulis:
Souhlasím ve všem s kolegy a ještě něco:
Nechápu jednu věc? Může mi tazatel vysvětlit proč tahá z elektroměrovéh o rozvaděče hlavní přívod do domu (to je samozřejmě  OK) a k tomu zároveň chce tahat další kabel!? Do stejného domu?? Kdyby na druhou stranu, aby ušetřil na kabelu, tak to pochopím, ale takhle tahá zbytečně kabel navíc!
Za mák tomu nerozumím, to bude asi tím, že nedržím tak často v ruce ten majzlík a kladivo.  :o 8)  ;) :)

Z toho mi vychází i odpověď na obě tazatelovy otázky: Z právního i praktického hlediska je to řešení na ...... (dejme tomu na prd :-)). Důvody už řekli kolegové. :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana