,
v práci má kolega na psaní jednoduchých textů vysloužilé PC s typem proc. 286.
Odhadované stáří PC je 20let ( kolega je pracující důchodce (68let) a nový nechtěl - tolik na vysvětlenou, proč používá tuto relikvii).
Běhá to pod DOSem s uživ. nástavbou NC.Používá jen T602 a nějaké jednoduchý prográmek ve foxce pro výkaz zmetkových hlášenek.
Minulý týden si mašinka postavila hlavu a když po zapnutí najel systém a měl se načíst HDD tak pouze "vyprodukoval" chybové hlášení:
HARD DISK FAT ERROR. Insert reboot diskette into drive "A" and press any key to continue (Abort, Retry, Fail...).
Mé znalosti angličtiny s přehledem stačí na přeložení,ale v oblasti PC jsem pouhý uživatel. Od vedoucího střediska mám nicméně za úkol pokusit se nějakým způsobem stáhnout ty textové soubory (nezálohované!!) na disketu. Jsou to záznamy o prototypových zkouškách rozvaděčů nn a životnostních zkouškách rotačních zdrojových soustrojí
Takže konečně dotaz:
Ví, prosím, někdo z vás co by měla obsahovat ta rebootovací disketa? Předpokládám, že musí souviset s tou FAT (tabulka rozdělení disku?!).
Díky za radu. K.
Dejte na radu Martina Nováka.Já jsem v PC trochu znalej,ale pro laika - běžnýho uživatele to není.Taky s mi stalo že mi jednou odešel HDD a bylo po datech.Vůbec nešli zachránit.V servisu je ta šance,ale je moc malá,já to tam měl.Nechápu ale že sem dete do fóra který se týká elektřiny.Ta s tím nemá nic společnýho.HHD prostě odejde