Lze jistit ve stávající zásuvkové instalaci kabel AYKY 2Bx2,5 jističem 16A/B?

<< < (3/5) > >>

Pavel S:
Citace: Jura Krikl  16.03.2008, 14:53

Pokud to mate teoreticky zmáklý, sichrem posichrovaný, pak netuším proč se ptáte.

Ptám se proto že např. revizní technik řekne že to nejde a mě zajímá proč, když se běžně v různých publikacích a tabulkách píše 16A jištění jako vyhovující. Pokud vím závada by se měla opřít o nějaký článek ČSN a ne pouze o praktické zkušenosti, které má každý trochu rozdílné.

Jirka Š. Svejkovský:
Za určitých okolností lze jistit 1,5qmm i jističem 32A (vnitřní prostor mrazícího boxu). Jste si jist, že pro vámi navrhované řešení splňujete všechny podmínky (uložení, souběh, zatížení..)?

Pavel S:
Uložení pod omítku - C, bez souběhu, teplota 30C, zatížené dva PVC

Jirka Š. Svejkovský:
Nezapomněl jste uvažovat 2 kabely v souběhu? Nevyjde vám tm - maximální teplota při vypnutí přetížení.

Radek Červený:
Citace: Pavel S  16.03.2008, 18:22

Myslím si, že tvůrce citované knihy Dimenzování a jištění elektrických zařízení Ing. Kříž má dostatek praxe v oboru a tvůrci norem nebudou taky jenom teoretici ;)

Nebaví mně v laické sekci neustále dokola citovat normy (norm) a vysvětlovat laikům nevysvětliteln é, když to nechtějí slyšet (no). Zkrátka a stručně jištění kabelu AYKY 2x2.5 jističem 16 A vám nedoporučuji. Vámi uváděnou publikaci Ing. Kříže jsem nečetl a ve vší úctě k Ing. Křížovi, pokud se vám pod tuto obludnost podepíše, nechť je po Vašem.
Ostatně to je jeden z důvodů, proč jsem ve firmě zrušil poruchovou službu. Každý byl chytrej jak rádio Jerevan, všemu rozuměl, všude byl, viděl Lenina a bylo mu 60. A já pak měl zkaženej víkend, když jsem měl výjezd k takové nějaké obludnosti a byl ještě za zloděje, když jsem to chtěl zaplatit (zle).
Tak si dělejte co chcete, stejně vám to nikdo nezakáže. Doporučuji alespoň investovat do kvalitního hasícího přístroje (dabel).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana