Lze jistit ve stávající zásuvkové instalaci kabel AYKY 2Bx2,5 jističem 16A/B?

<< < (2/5) > >>

Jura Krikl:
Nejsem teoretik, bohužel jsem praktik. Pokud to mate teoreticky zmáklý, sichrem posichrovaný, pak netuším proč se ptáte.
Nejde ani tak co kabel unese, jde take o hodnotu impedační smyčky, aby její hodnota byla adekvatní předřazenému jištěn a vedeníí.

Jiří Sedlmajer:
Pokud vyhovuje impedance smyčky cca 1,9 max. a veškeré spoje  ,mělo by to být O.K.
 ;) 

Jirka Š. Svejkovský:
Velmi nerad dimenzuju vedení "nadoraz". Debaty o jištění 2,5qmm Al jističem 16A neberou konce. Lepší se mi spí, když zvolím jistější variantu.
Mimochodem, znáte tu o kovářově kobyle? Dneska jsem měnil v kuchyni lustr. Zjistil jsem, že mám na jističi 16A rozvod 1,5qmm Cu.  :o

Radek Červený:
Citace: Jura Krikl  16.03.2008, 14:53

Nejde ani tak co kabel unese, jde take o hodnotu impedační smyčky, aby její hodnota byla adekvatní předřazenému jištěn a vedeníí.

A také jde o to, co unesou šroubové spoje s hliníkovým jádrem s průřezem 2,5mm2 a 16A zátěží. Dávám kolegovi Kriklovi za pravdu. Pokud zde chce někdo polemizovat o teorii, nechť odejde a navštíví akademickou půdu. Tam bude mít prostor. Tady se potká vetšinou s praktiky a ti vědí proč si stojí za tímto názorem. Možná by vám stačilo vidět pár takových důsledků v praxi a hned byjste otočil.

Pavel S:
Citace: Radek Červený  16.03.2008, 17:19

Tady se potká vetšinou s praktiky a ti vědí proč si stojí za tímto názorem. Možná by vám stačilo vidět pár takových důsledků v praxi a hned byjste otočil.

Myslím si, že tvůrce citované knihy Dimenzování a jištění elektrických zařízení Ing. Kříž má dostatek praxe v oboru a tvůrci norem nebudou taky jenom teoretici ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana