Existuje nějaké Up/Down relé?

<< < (5/7) > >>

Miloš H.:
Citace: Jura Krikl  11.03.2008, 10:09

Trošku mlžite. Inteligentní instalace pomocí PLC nema moc možností a cenu instalace nepřevyšuje pouze jednotka, nybrž i kabeláž. A to nejen silová, ale i ovladací. Několik takových prominte "bastlu" jsem viděl a na inteligenci takoveho domu muže byt pyšny akorat majitel.
A ohledně EZS jste to dobře pořešil.Předpo kladam že mate vyvážene smyčky, zalohování, klavesnici a cely system je certifikován NKU.
kolego Miloši H. Tyhle fora čtou lide, tak prosim se aspon snažte byt objektivní a nesnažte se tady předvadět, jak jste genialně jedinečný..... ...

S kabeláží můžete a nemusíte mít pravdu, záleží na konkrétním provedení. Osobně si myslím, že se sběrnicové systémy prosadí právě díky úspoře kabeláže a jednodušší instalaci.
Nevím o tom, že na alarm v RD je potřeba certifikát NKÚ. I vyvážené smyčky, zálohování a klávesnice použitelné s PLC se vyrábí - pokrok nezastavíte  :).

Jura Krikl:
Vim kam miřite. To neni pro tuto diskusi.  Nesnažim se nic zastavovat, ba naopak. Jen mi vadí, když někdo řekne A, tak proč neřekne i B. Uspora kabelaže, u sběrnice? To bych netvrdil.
Docela mne zajima Vaše řešení.
Citace: Miloš H.  11.03.2008, 08:57

Mám PLC se zabudovaným web serverem, takže jsem se obešel bez drahých dotykových displejů a podobných jednoúčelových "cajků"
Z teto věty plynulo, že mate PLC na řizení domu, a pak z Vas vypadne sběrnice. To je podstatny rozdil. Proto ma reakce.
Zkuste přepočítat naklady. Těch 36 tisic se mi zda u tohoto řešení hodně velka utopie. Pokud se tedy jedna o byt 2+1, pokud nemate jedine stmívatelne světlo, pak snad ano.

Miloš H.:
Stmívání nemám - přiznám se, že jsem nenašel žádný důvod ho někde použít. Co se týká PLC vs.sběrnice, to se to nevylučuje - použil jsem PLC Tecomat Foxtrot (8 vstupů, 6 rel.výstupů, Ethernet, web server s daní za cca 9500Kč) a k němu několik periferních jednotek, jednak na sběrnici TCL, jednak CIB. Moduly s TCL jsou pouze v rozvaděčovém provedení, CIB jednotky (INELS) se prodávají jak rozvaděčové, tak "krabicové".
Dům je s obytnou plochou cca 160m2, 5+1, stávající systém má instalovaných celkem 42 binárních vstupů a 38 rel.výstupů. Použil jsem jen rozvaděčové jednotky, např.jednotka 14 vstupů (z nich 7 vyvážených) stojí cca 3500Kč, jednotka 4 vstupy/8 rel. výstupů 3300Kč. Dvoukanálová stmívací jednotka cca 3400Kč, klávesnice asi o 200Kč více.

Jura Krikl:
OK pane H. Nepochopil jste co jsem myslel. Jsou systemy ryze řešeny PLC. Na to jsem reagoval. Ne na sběrnicový system Inels. To jsem pochopil z druheho vašeho přispěvku. Vaš system je sběrnnicvý. PLC v tomto systemu pouze zajištuje nějake logiky/řizení. . Už mně chapete? 
Ohledně stmívaču, je mi lito, že jste nenašel funkci pro stmívání. Možna to bude zvoleným systemem. Stmívání v těchto domech je pravě to nejviditelnějš í a nejkomfortnějš í v oblasti osvětlení. Rozebirat to tady nebudu. Diskuse je určena k jinemu problemu.

Miloš H.:
Vy jste dobrý ...PLC v tomto systemu pouze zajištuje nějake logiky/řizení... - ono je to obráceně - jednotky Inels jsou jen "blbými" periferiemi PLCéčka, které jim nahrazuje řídící člen a bez nějž jsou fakticky nefunkční. Kromě toho ovšem používám i rozšiřující moduly vstupů a výstupů systému Tecomat (sběrnice TCL). Dnešní PLCéčka už nejsou uzavřenou nespolupracují cí a nekomunikující "krabicí" s X vstupy a Y výstupy. Koneckonců i výše diskutované Logo má možnost připojení do KNX/EIB, což umožňuje vytvářet zajímavé "hybridní" aplikace.

Stmívání a žaluzie jsou přesně tou aplikací, která se nejlépe předvádí návštěvám... Pro praktický život v domě je jsou významnější jiné funkce - ty, které integrují běžně nespolupracují cí obslužné subsystémy domu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana