Jak se hradí náklady na el. přípojku?
Milan Karvánek:
Takže,
1. předpokládám, že na zahradě se bude stavět RD (dříve či později), takže "je k bydlení", přípojku hradí distributor
2. náklady na "rezervaci příkonu" vás stejně neminou
3. kromě těchto nákladů budete mít ještě náklady spojené se zřízením odběrného místa (zděný sloupek s elektroměrovým rozvaděčem, včetně TD a revize), protože přípojka končí ve skříni HDS.(do té se elektroměr fakt nevejde)
4. za to věcné břemeno bych tedy cenu vyčíslil min. takto: cena TD + zřízení odběrného místa + rezervace + by bylo hezké aby zbylo na výkop a napájecí kabel od elektroměrovéh o rozvaděče k budoucímu RD ;)
Zdenda3:
Tak nějak jsem to navrhl, ale byl jsem poučen, že na to mají tabulky. Nic jiného neplatí jen když si zaplatím znalecký posudek. Ten přístup nechápu, místo aby si ušetřili 250 m výkopu a za oplátku zřídili PPS, která bude 5m od jejich plánované trasy nn pro RD tak se cukaj a jsem za darebáka.
Zdenek Hejčl:
To Karvánek: 4. za to věcné břemeno bych tedy cenu vyčíslil min. takto: cena TD + zřízení odběrného místa + rezervace + by bylo hezké aby zbylo na výkop a napájecí kabel od elektroměrovéh o rozvaděče k budoucímu RD Mrknutí
Takhle nelze!! Jedině soudní znalec posoudí hodnotu věcného břemena tu z prstu nejde vycucat. Se znaleckým posudkem zaplatí ČEZ veškeré náklady na výpočet, vypočtené věcné břemeno a vaše prokazatelné náklady.
Pokud se ovšem nerozhodnou změnit trasu kabelu mimo váš pozemek.
Jinak ostatní platí.
Kamil Novák:
Citace: Zdenek Hejčl 22.01.2008, 19:04
To Karvánek: 4. za to věcné břemeno bych tedy cenu vyčíslil min. takto: cena TD + zřízení odběrného místa + rezervace + by bylo hezké aby zbylo na výkop a napájecí kabel od elektroměrovéh o rozvaděče k budoucímu RD Mrknutí
Takhle nelze!! Jedině soudní znalec posoudí hodnotu věcného břemena tu z prstu nejde vycucat. Se znaleckým posudkem zaplatí ČEZ veškeré náklady na výpočet, vypočtené věcné břemeno a vaše prokazatelné náklady.
Pokud se ovšem nerozhodnou změnit trasu kabelu mimo váš pozemek.
Jinak ostatní platí.
Vidíte a já bych si býval myslel, že smlouva je hlavně o dohodě smluvních stran.
Podkladem ke smlouvě o zřízení věcného břemene může být samozřejmě znalecký odhad, či další relevantní doklady.
Ale že by to muselo být jen na základě posudku ?
Kamil Novák:
Citace: Zdenda3 22.01.2008, 17:24
Tak nějak jsem to navrhl, ale byl jsem poučen, že na to mají tabulky. Nic jiného neplatí jen když si zaplatím znalecký posudek. Ten přístup nechápu, místo aby si ušetřili 250 m výkopu a za oplátku zřídili PPS, která bude 5m od jejich plánované trasy nn pro RD tak se cukaj a jsem za darebáka.
Tak ať si ten kabel vedou kudy chtějí, ne ?
Ono mít na pozemku věcné břemeno tohoto typu není žádná velká výhra.
Jedná se o částečné znehodnocení a to na mnoho let ! (surprice)
Jestliže si někdy v budoucnu usmyslíte např. stavbu bazénu, zahradního domku, garáže atd., tak můžete mít dost problému s jejich umístěním.
A pozor - případnou přeložku hradí ten, kdo jí potřebuje. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana