Jak se hradí náklady na el. přípojku?

<< < (2/5) > >>

Zdenda3:
Jo jo jak jsem přepodkládal tak jsem to zmotal. Co tam potáhnou zjistím. Ale asi to není až tak rozhodující.  Jestli chápu můj problém, tak přípojku nn k zahradě má hradit ČEZ a těch 500 Kč x1 6 A pak já. nic víc nic míň. Můj původní dotaz byl jestli se hradí zvlášť náklady na přípojku z DS do PPS a pak ještě ten poplatek 500 kč za 1A.  Investor el. přípojky pro těch 34 RD mně nabulíkoval, že pro mě zřídí přípojku nn pro zahradu jako konpenzaci za uložení té přípojky pro napájení RD. A že jen budu muset zaplatit 8000 Kč. Přičemš ta přípojka pro mojí zahradu má cenu 5 vyšší a tak mně vlastně konpenzuje znehodnocení pozemku. V této věci si chci udělat jasno, aby jsem vědět jako moc jsem za pitomce.

Milan Karvánek:
Zkuste přímý dotaz na ČEZ, kolik po vás budou chtít za zřízení přípojky mimo toho poplatku 8 tis. a bude jasno hned.  :)

Zdenda3:
Jo to jsem udělal e-mailem uvedeným na jejich stránkách. Teď čekám co napíšou.

Zdenda3:
Kdo se ptá moc se dozví  :) takže vše je upraveno v zákoně. 458/2000 Sb. § 45 odst. 2 : Náklady na zřízení elektrické přípojky hradí ten, v jehož prospěch byla zřízena. Elektrickou přípojku nízkého napětí do délky 50 m sloužící pro dodávku elektřiny domácnostem pro účely bydlení hradí příslušný provozovatel distribuční soustavy.
No a podle vyhlášky č. 51/2006 Sb. § 10 :
(1) Měrný podíl žadatele o připojení výrobny elektřiny nebo odběrného zařízení k přenosové nebo distribuční soustavě na nákladech spojených s připojením a se zajištěním požadovaného rezervovaného příkonu nebo výkonu se určí podle způsobu připojení zařízení žadatele a v souladu s přílohou č. 6 k této vyhlášce
a) na úrovni přenosové nebo distribuční soustavy o napěťové hladině zvláště vysokého napětí, velmi vysokého napětí a vysokého napětí v Kč/MW,
b) na úrovni distribuční soustavy o napěťové hladině nízkého napětí hodnotou v Kč za každý A rezervovaného příkonu.

u nn 3 f 500 Kč x 1A
u nn 1 f 200 Kč x 1A

aaaa:
Problém by mohl být v tom, že zahrada není bydlení.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana