Jak se hradí náklady na el. přípojku?

<< < (4/5) > >>

Zdenek Hejčl:
To Kamil Novák: Ale že by to muselo být jen na základě posudku ?
Jen jsem naznačil, že dají malou cenu na věcné břemeno viz předešlé příspěvky.
 A vyšší cenu dostanete jen na základě doloženého znaleckého posudku.  ;)
Těžko se s ČEZ dohadovat.... Doložený posudek to je něco jiného.

Milan Karvánek:
Já to myslel tak, že to co jsem vyčíslil by bylo minimum, které bych osobně požadoval. Že bych to musel podložit případně znaleckým posudkem je asi pravda. Než bych se do znaleckého posudku pustil a zaplatil ho, ošetřil bych si to smlouvou o smlouvě budoucí, aby se nestalo, že od záměru cuknou a mě zbudou náklady na soudního znalce.

Zdenek Hejčl:
Pane kolego Karvánku minimum pro mě ještě neznamená skutečná hodnota to je subjektivní dojem. Mohu mít citové pouto k danému místu, které nejde ocenit penězi. Ocenit toto jenom podle této závislosti asi není dobré. Pak mohou nasadit svého znalce a cena bude příznivá pro ČEZ.
 Objektivně to posoudí asi jen nezávislý znalec po posouzení dané lokality z katastru a plánovaného rozvoje daného místa. A dám - li posudek znalce mají s tím méně práce, svých nákladů a přistoupí na nabídku./ pokud nebude přemrštěná/  (zle)
Omlouvám se ,  ale tohle myslím přesahuje rámec odborné diskuze elektro... ;)

Milan Karvánek:
TO: Hejčl> myslím, že nejsme v rozporu, když říkám minimum, myslím to jak to vidím já ze své pozice nezůčastněné strany, osobně bych přes svůj pozemek radši neměl žádné vedení a pokud ano, pak bych se nespokojil s pouhou náhradou nákladů nové přípojky.

Josef Křemen:
Je vidět, že stále existují lidé, kteří si za pár korun nechají znehodnotit majetek. Nejedná se jen o problémy při následné stavbě třeba garáže. Co když nastane situace a budete chtít pozemek prodat. Kvůli dnešním např. 15 ti tisícům přijdete v budoucnu o X set tisíc ceny pozemku??
Nevím jak na divokém východě ČEZU, ale neplatí náhodou zásada (možná i podložená zákonem),  že sítě distributora se tahají pod veřejnými pozemky? Alespoň v Praze platí, že veškeré nové sítě PRE musí být 60cm od hranice veřejného pozemku, samozřejmě pokud je to technicky proveditelné. Připadá mi, že nápad táhnout přípojku přes pozemek není z hlav ČEZ, ale investora který chce ušetřit.
A co se týče ceny za věčné břemeno, jednoduše. Ušetří 250m kabelu a výkopu? Férová cena by byla půl na půl. Kolik stojí metr výkopu s kabelem snad není tajná informace  :)
A pokud nechtějí, tak ..... 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana