Je nutnost držet se dokumentace ?
Štefan Beláň:
Citace: Pavelka Květoslav 30.12.2007, 20:09
Ještě bych doplnil jednu podotázku , kamarád staví dům , žádná dokumentace , takže to budu dělat dle své fantazie (samozřejmě aby to vyhovovalo ČSN)
Tak to máte kamaráda značky "Génius" :o
Pavelka Květoslav:
Stavební plány má , i elektro , ale hodně moc věcí se změnilo ... takže si bude muset nechat vypracovat novou dokumentaci ? Může se vůbec provádět elektroinstala ce bez dokumentace ?
vasak.mirek:
neuvádíte o jaký objekt se jedná pokud je to rodinný domek svítidly bych se nezabýval.Je jejich výběr na investorovi. Každý člověk má jiný vkus.Pokud se jedná o výrobní objekt tam už je dané projektantem ktreré místnosti majímít jaké osvětlení. V tomto případě bych se bál kontroly z hygieny, popř. bezpečnosti práce. :-[
Radek Kroutil:
Citace: Pavelka Květoslav 30.12.2007, 20:09
Ještě bych doplnil jednu podotázku , kamarád staví dům , žádná dokumentace , takže to budu dělat dle své fantazie (samozřejmě aby to vyhovovalo ČSN) , je to tak správně ? Dokumentaci sice měl , ale byla sestavena rychle kvůli nějakému povolení a samozřejmě chce všechno jinak , dokonce i místnosti nejsou tak jak mají být ... takže je vtomto případě mít kompletní dokumentaci ?
K tomuto bych si taky přál vyjádření. Dělám hodně rekonstrukce. Lidi koupí starší baráček a dělá se nová instalace. Zákazník mi pouze řekne co by kde chtěl, já se zeptám na umístění větších spotřebičů (odběrově) a instalaci dělám dle své úvahy a zkušeností. Samozřejmě když budu vyžadovat projektovou dokumentaci, lidi si to řeknou a příště budu bez práce, neboť si radši najdou jinou firmu, která toto nebude vyžadovat. Díky
Lukáš Rotrekl:
To Kroutil: Běžná praxe, taky jsem ze začátku zkoušel nabízet projekt a pak realizaci, ale nějak to nešlo. čili teď si osd investora vyžadám aspoň půdorysy objektu, zeptám se co kde chce a nacením. Titt lidé většinou žádné výběry nedělají a když jim spočítám co je baráček byude stát, tak jim k tomu sdělím že zpracování potřebné dokumentace je už v ceně (samozřejmně se to tam připočítá), investor je spokojen že dostal projekt navíc a je vyhrano. Ja spokojen, revizak spokojen, zakaznik spokojen. CHce nekdo neco vic?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana