Je nutnost držet se dokumentace ?

(1/5) > >>

Pavelka Květoslav:
 (poklona)  !

Mám otázečku ,  dostal jsem do rukou dokumenty (projekt,schémata atp.)
Podle toho jsem vypočítal materiál něco přes 200 000 ,  to se moc nelíbilo investorovi a požádal mě jestli se to nedá udělat levněji ... v projektu autor všechno hodně předimenzoval ,  takže se to dá udělat za polovic co se týče materiálu.

Pokud mu to udělám levněji,tudíž jinak než je napsáno v dokumentaci ,  je důležitý proto něco udělat ? Např. podpis investora že to nebude přesně podle projektu ?

Např. v dokumentaci autor navrhl zářivkové osvětlení (58W nebo tak nějak) IP54 s elektronickym předřadníkem a to je v normální místnosti (kuchyň) ... takové svítidlo si myslim že bude stát přes 2 500 ... 

Štefan Beláň:
TO: Pavelka

Pokud provedete, nebo chcete provádět změny proti projektu, tak nechte investora, ať si tyto požadované změny nechá odsouhlasit projektantem. vám ať už předloží pouze prováděcí projekt, s který souhlasí.  (jednicka)

Nestrkejte zbytečně hlavu do oprátky.  ;) (eek)

V případě že budete postupovat jinak a bez projektanta, vše padá na Vaší hlavu! (cryi)

Jan Hájek:
Detailní popis naleznete na www.mmr.cz  jako Stavební zákon 183/2006 Sb. a prováděcí vyhlášku 499/2006 Sb.

Pavelka Květoslav:
Takže všechny změny které bych chtěl navrhnout ,  musí odsouhlasit projektant a poslat prováděcí projekt ? Jsou tam totiž opravdu přehnané věci . Je mi jasné že je to proto aby se projektantovi lépe spalo ...

Pavelka Květoslav:
Ještě bych doplnil jednu podotázku ,  kamarád staví dům ,  žádná dokumentace ,  takže to budu dělat dle své fantazie (samozřejmě aby to vyhovovalo ČSN) ,  je to tak správně ? Dokumentaci sice měl ,  ale byla sestavena rychle kvůli nějakému povolení a samozřejmě chce všechno jinak ,  dokonce i místnosti nejsou tak jak mají být ... takže je vtomto případě mít kompletní dokumentaci ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana