Je nutnost držet se dokumentace ?
Pavelka Květoslav:
(poklona) !
Mám otázečku , dostal jsem do rukou dokumenty (projekt,schémata atp.)
Podle toho jsem vypočítal materiál něco přes 200 000 , to se moc nelíbilo investorovi a požádal mě jestli se to nedá udělat levněji ... v projektu autor všechno hodně předimenzoval , takže se to dá udělat za polovic co se týče materiálu.
Pokud mu to udělám levněji,tudíž jinak než je napsáno v dokumentaci , je důležitý proto něco udělat ? Např. podpis investora že to nebude přesně podle projektu ?
Např. v dokumentaci autor navrhl zářivkové osvětlení (58W nebo tak nějak) IP54 s elektronickym předřadníkem a to je v normální místnosti (kuchyň) ... takové svítidlo si myslim že bude stát přes 2 500 ...
Štefan Beláň:
TO: Pavelka
Pokud provedete, nebo chcete provádět změny proti projektu, tak nechte investora, ať si tyto požadované změny nechá odsouhlasit projektantem. vám ať už předloží pouze prováděcí projekt, s který souhlasí. (jednicka)
Nestrkejte zbytečně hlavu do oprátky. ;) (eek)
V případě že budete postupovat jinak a bez projektanta, vše padá na Vaší hlavu! (cryi)
Jan Hájek:
Detailní popis naleznete na www.mmr.cz jako Stavební zákon 183/2006 Sb. a prováděcí vyhlášku 499/2006 Sb.
Pavelka Květoslav:
Takže všechny změny které bych chtěl navrhnout , musí odsouhlasit projektant a poslat prováděcí projekt ? Jsou tam totiž opravdu přehnané věci . Je mi jasné že je to proto aby se projektantovi lépe spalo ...
Pavelka Květoslav:
Ještě bych doplnil jednu podotázku , kamarád staví dům , žádná dokumentace , takže to budu dělat dle své fantazie (samozřejmě aby to vyhovovalo ČSN) , je to tak správně ? Dokumentaci sice měl , ale byla sestavena rychle kvůli nějakému povolení a samozřejmě chce všechno jinak , dokonce i místnosti nejsou tak jak mají být ... takže je vtomto případě mít kompletní dokumentaci ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana