Jak připojit 20 mikrovlných trub....?

<< < (3/3)

Fuk Tomáš:
Pro účely této aplikace by myslím plně postačilo
1) uvědomit si, že největší proudové zatížení vodiče N bude v situaci, kdy na dvou fázích budou zapnuté mikrovlnky na max. výkonu a třetí fáze bude bez zátěže. V této situaci totiž středním vodičem poteče 1x proud 1. harmonické + 2x proud 3. harmonické (slovem proud zde míním proud tekoucí 1 mikrovlnkou).
2) změřit True-RMS ampérmetrem proud vodičem N.

Pokud není k dispozici True-RMS ampérmetr, tak bych zapojil všechny 3 mikrovlnky (asi bych si předem ověřil, že mají skutečný příkon shodný),  a proud vodičem N změřil jakýmkoli střídavým ampérmetrem. Tím bych věděl, že proud 3. harmonické od 1 mikrovlnky není větší než 1/3 takto naměřené hodnoty.

Rozmahel Vladimír:
Skutečně by mne zajímala hodnota proudu 3.harmonické takto změřená. Potom podle příkladu v normě se postupuje takto: Uvedu pouze část příkladů.

Třífázový obvod, návrhové zatížení 39A, 4 žilový kabel cyky, uložení C.
Pro tento proud stačí 6mm2 pokud nejsou harmonické.

Pokud je v obvodu 20% 3.harmonické, potom se uplatní snižovací součinitel 0,86.

39/0,86 = 45A    je nutno volit cyky 10mm2  tady se dimenzuje na fázový proud.

Pokud je v obvodu 40% 3. harmonické potom je volba založena na proudu středním vodičem, který je:
39x0,4x3 = 46,8A

dále se uplatní snižovací součinitel 0,86
46,8/0,86 = 54,4A

Opět vyhoví 10mm2
a tak dále....

To 3x je tady dle mne započtena symetrická zátěž, není uvažována Vaše dvoufázová varianta, tady může být argument že teplo odvede nezatížená žíla.?

Fuk Tomáš:
Spočítal jsem vám, jak by vypadala proudová zátěž jednotlivých vodičů a celková tepelná zátěž kabelu 5x... pro zapojení 2-kW mikrovlnek na 2 a na 3 fáze, při proudu 3. harmonické 2,3 A.
Snad vám to pomůže.
Přidal jsem taky průběh okamžitého proudu fází pro 3 velikosti 3. harmonické (fázovým posunem jsem se pokusil namodelovat pravděpodobný průběh).

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana