smějí být ve výtahové šachtě nechráněné vodiče?
Miroš Jan:
Pane Alin.
Zachovejte klid. I zařízení výtahu, konkrétně elektrickou část musí revidovat revizní technik elektro. ;)
Já osobně neznám revizáka výtahů s oprávněním ne lektrické zařízení.
Možná že toto oprávnění někdo má, ale z mého okolí nikdo není. ;)
Milan Karvánek:
Tak pánové, dovolím si vás vyvést z omylu. Jsou RT ZZ - strojaři, ti dělají většinou jeřáby atp. a pak jsou RT výtahů (je to jiná kategorie) a ti bývají původní profesí buď elektrikáři a výtahařinu si dodělali, nebo přímo výtaháři, což je obor uznaný jako elektroobor i když vyučený výtahář je napůl zámečník a napůl elektrikář. Krapítko se v tomhle prostředí pohybuju a vězte, že na nově stavěné výtahy se opravdu nedělá zvláštní samostatná revize elektro. o:-) Vše to dělá RT výtahů a samozřejmě by to měl dělat v souladu s platnými ČSN nejen výtahů, ale i elktro, ostatně rozsah takové revize je přesně dán normou na výtahy podobně jako tomu je u pracovních strojů. (vím tam se tomu neříká revize, ale podstata věci je stále stejná)
Jan Alin:
To Milan Karvánek :
Nemohl by jste sem dát nějaký odkaz na příslušnou legislativu. Je mi podivné že by mohl dělat revizi elektrické části někdo jiný než RT elektro. Koukal jsem na stránkách ITI a nic jsem nenašel.
Miroš Jan:
Pane Karvánek.
Vězte že já si na revizi elektro výtahu klidně troufnu. Ale revizák výtahů, to je něco jiného. Je možné že Máte ve svém okolí revizáky kteří zvládají obojí, ale já nikoliv. :)
Jan Alin:
To Miroš Jan
Já znám RT ZZ který dělá oboje ale on má i elektro E2 :) takže se nedivím, no a ti RT ZZ co elektro nemají po mě vždy vyžadovali elektrorevizi před jejich revizí. Jednou na školení dokonce nějaký přednášející razil názor že by oba RT měli dělat revizi naráz ve stejném termínu a dokonce spolu ale už si nepamatuji kdo to byl protože mě to přišlo dost nereálné a rozhodl jsem se to programově ignorovat ;).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana