smějí být ve výtahové šachtě nechráněné vodiče?

<< < (3/3)

Vítězslav Marhold:
s revizemi u výtahu se to má tak . Jsou 2 kategorie 1 kontroluje pouze mechanickou část a provádí pravidelné tříměsíční revize atd.( to má každy druhý servisman ).Pokud ale je nutné zrevidovat výtah nový nebo po větší opravě je třeba oprávnění rozšířené právě o to elektro ( taková lepší sorta).
Tady nastává drobný problém .Ačkoli má oprávnění i na elektro byť pouze pro výtahy, znalost norem elektro mnohdy pokulhává . Dle mého názoru je to proto ,  že se to po nich nevyžaduje( asi i  proto ,  že po nich přijde ještě AO a ta už většinou znalosti má.Kromě toho je středem zájmu funkce a mechanika elektro je prostě na druhé koleji ( přeci jen jsou výtaháři více zámečníci než elektrikáři a to je druhý důvod).
Celá věc mne zajímá z čistě profesního hlediska prostě se mi nezdá a zajímá mne jestli to něčemu odporuje nebo ne. Koukám nato asi tak udělat si v obýváku rozvod na dydax lišty je taky blbost ,  ale vlastně to proti normě není.Je to prostě jen jiné řešení.
Pro doplnění pracuji ve firmě vyrábějící rozvaděče pro výtahy a elektro šachty tedy přímo mou parketu, ale co se v mládí naučíš o to budeš chytřejší.       

XL:
A kdo dělá elektro revizi paternosterů, když to z hlediska norem není výtah...

Jan Alin:
Citace: XL  18.12.2007, 14:43

A kdo dělá elektro revizi paternosterů, když to z hlediska norem není výtah...

To smí dělat jen revizák který umí stoj na rukách  :D.

Já se omlouvám ale po přečtení mě to napadlo tak okamžitě jako by ta věta pokračovala  o:-).

XL:
A proto je v každé kabince nápis: " Půdou a sklepem projedete bez nebezpečí"  Hi

Vítězslav Marhold:
Pátery pokud vim taky výtahář. Nenapadá mne žádný důvod proč by nepatřil mezi zdvihací zařízení

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana