Je lepší průtokový ohřívač vody než boiler?

<< < (5/9) > >>

Lukáš Rotrekl:
TO Hasala: A opravdu si myslite, ze pri dnesnich rozdilech mezi cenou energie ve VT a NT ma smysl prutojkovy ohrivac omezovat jen na NT?

Pokud vezmu 18kW prutokovy ohrivac, a uvazuji na osprchovani provoz 10 minut, tak je to 18kW*0,3Kč*0,2h (12min)=cca 1Kč i kdyby to tak bylo každý den v roce ma jak moc se to projevi? I kdybych uvazoval jen spotrebu pro ohrev TUV, tak 18kW*1,78Kč*0,2= 6,4Kč Tj uspora pri pouziti jen NT cca 15%

Co se tyce vystupu: Regulace teploty umi Steibel u jednoho typ prutokace bez ohledu na prutok a teplotu vstupu udrzet konstantni vystup. Jen je podminka, ze vstup musi mit maximalne asi 65st. (Vyresi mechanicky automaticky omezovaci smesovak).
Vyuzitelnost tam kde je ohrev zasobniku jinymi zdroji, např soler, TČ, pevna paliva.....Kdy z je voda dost ohrata, tak se prutokac nezapne, pokud neni dost ohrata, tak dohriva presne na pozadovanou teplotu.

Osobne se klonim spise k bojlerum (nejlepe doplnene rychloohrevem kde je predpoklad jeho vyuziti) tam, kde je predpoklad ze se bude vyuzivat voda z bojleru neustale.
 Tam kde je prilezitostny odber urcite prutokac. (Chaty atd....)

Jaroslav Hasala:
To Rotrekl :

Nevím, kdo je vaším dodavatelem elektrické energie, ale mám pocit, že cena 0,3 Kč/kWh je asi chybná ... :)

Já osobně bych rozhodně nechtěl průtokový ohřívač připojovat jen na nízký tarif. Viz to, co jsem dříve psal o sprchování ...  >:(

Osobně jsem také příznivcem zásobníkových ohřívačů vody (boilery),  jak už asi vyplynulo z mých předchozích příspěvků ...

Lukáš Rotrekl:
To Hasala: Počítal jsem rozdíl mezi odběrem ve VT a NT

Roger:
Pánové, přivedli byste k 3F průtokáči cyky 4x6 anebo 5x6?

Má psáno, že N není zapojeno (Mirava). Jak na tom jsou ostatní značky?

Jan Alin:
Citace: Roger  01.06.2016, 18:01

Pánové, přivedli byste k 3F průtokáči cyky 4x6 anebo 5x6?

Má psáno, že N není zapojeno (Mirava). Jak na tom jsou ostatní značky?

Já bych přivedl 5x, nevíte co tam přijde až tenhle odejde.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana