Je lepší průtokový ohřívač vody než boiler?
Viktor Klemon:
Rychloohrev je štandartom aj u výrobcu Tatramat. Inak sám musím po nahradení prietokového ohrievača / sice plynového/ bojlerom konštatovať o 100 % vyšší komfort, možnosť ohrevu solár, kotlom na drevo, plynom aj elektrinou. S malým agregátom a kopou dreva ma nič neprekvapí.
Prietokáč by mal opodstatnenie v rekreačných objektoch, využívaných občas.
Ešte zaujímavé by bolo porovnanie životnosti - bojler v pohode pri miernej údržbe 20 rokov a viac, - prietokáč ?
schwarzr:
Že by si český kutil neporadil, jak do toho boileru dostat proud i ve vysokém tarifu, v případě teplovodní krize? :)
- toto se mi opravdu líbí od pana Fuka, jasné přeci, dát si vedle boileru přepínač Y D a je to, nebo i jiný, toto jsem jen někde viděl :)
Jaroslav Hasala:
To Schwarz :
Vedle boileru nemá přepínač žádný zvláštní smysl, jedině že by byl k boileru připraven druhý přívod, nespínaný HDO.
Podstatně jednodušší je umístit nějaký spínač u stykače, který ovládá boiler.
schwarzr:
To máte pravdu, právě já to viděl ve snad nejdorší variantě co to jde, ten přívod tam byl natažen (do přepínače YD) ze světelného okruhu.
Fuk Tomáš:
Citace: Rostislav Schwarz 12.12.2007, 22:08
Že by si český kutil neporadil, jak do toho boileru dostat proud i ve vysokém tarifu, v případě teplovodní krize? :)
- toto se mi opravdu líbí od pana Fuka, jasné přeci, dát si vedle boileru přepínač Y D a je to, nebo i jiný, toto jsem jen někde viděl :)
Nejjednodušší odpověď na kvízovou otázku je přeci
a) stykač s možností manuálního ovládání (viz odpověď Jiří Hrábek 28.11.2007, 14:47) anebo
b) spínač paralelně k spínači HDO ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana