Ako uzemnenie bodu rozpojenia TN-C na TS-S v byte?

<< < (2/5) > >>

Jirka Š.:
Pane Beláni, jste si jist, že v domě např. ze třicátých let nebo, nedejbože, z přelomu 19. a 20. století a ještě po několika zpravidla částečných rekonstrukcích najdete cosi jako "hlavní přípojnici ochranného pospojování objektu"....?  ;)
Pokud myslíte že ano, zajímalo by mě, jak taková věc vypadá. Ale ještě nikdy jsem neviděl, aby se při částěčných rekonstrukcích v bytech (které už musí být v TN-S) tahal z bytové rozvodnice samostatný vodič někam dolů.....

Jana Nová:
Milý pane Beláni,takže když mám namontovány v panelákovém bytě
síť TN-C samozřejmě zásuvky s chrániči,chybí mi tam váš 10 mm CY vodič ?
o))))).

Otakar Dosbaba:
Paní Nová, máte opravdu přehled, co je TN-C, TN-S a jak fungují chrániče? Eventuelně, jak se vám šlo montování zásuvek s vestavným chráničem do mnohde mělkých instalačních krabic a připojování tlustých Al kabelů? Nicméně, pan Beláň tu nic nepsal o zavádění CY 10 do jednotlivých zásuvek, měl na mysli uzemění bodu rozdělení TN-C-S v novém rozvaděči a případné pospojování neživých kovových konstrukcí v okolí s tímto bodem.

Pavel Ryšavý:
Nová Jana: Koukám, že si někdo plete zásuvku v síti TN-C a bod rozdělení PEN. Na každou eventualitu se vztahuje jiná norma, ju?  o:-)
A taky je to "vo něčem jiným"

XL:
Tak nevím, ale pokud instaluji zásuvku s chráničem na síť TNC, tak výstupem zásuvky je síť TN-S. V návodu k použití je i možnost na svorky této zásuvky připojit i další obyčejnou zásuvku (která bude chráněna chráničem v první zásuvce) a ta je tedy zcela jasně na sítí TN-S. Bod rozdělení je tedy někde uvnitř v první zásuvce s chráničem. A zde asi směřovaly myšlenky paní Jany, kam se připojí ta CY 10.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana