Podle které normy revidovat jednoduché montážní stoly?

<< < (3/4) > >>

Kamil Novák:
Citace: Jaroslav Hasala  06.11.2007, 10:26

BTW Kolegové RT, podle čeho revidujete např. lednici ?
Zahrnete ji do revize pevné instalace ?

Spotřebiče reviduji při revizi instalace, ale píšu je do samostatné části RZ.

Rozmahel Vladimír:
Ono dnes je jedno zda to udělá E2A nebo E4A je již dostatečně zveřejněno, že jiná kvalifikace to být nesmí.
Postup při měření určitě dle 33 1610. Lhůty pravidelných revizí dle 33 1610 jsou stanoveny pro spotřebiče držené v ruce nebo přenosné. Tady je právě rozhodující tak jak někdo řekl, 18 kg. Proč zrovna 18 kg to netuším.
Dle mého soudu je nad 18 kg nutno určovat lhůtu revize společně s el.instalací tak jak bylo uvedeno např. pro lednici.
V tomto případě je tu ta pojízdnost či převoznost takového stolu a tam se nabízí lhůta 1 rok.

Tomáš Gorný:
no pánové co si budem povídat. kdbych se rozhodl jim to revidovat jako prodlužovák a to každoročně tak mě asi ... nespíš nedají kšeft! Mně osobně se líbí varianta nepřenosného spotřebiče (stoly cca5-6 spojených v jeden kus a bez koleček) o váze převyšující zcela určitě 18kg. 
takže  (poklona)  za názory (jednicka)

Milan Karvánek:
TO: Gorný> ale to se velice mýlíte, zodpovědnost za zatřídění má vždy provozovatel!! Vy mu můžete pouze doporučit podklady, nenechte se vtahnout do stanovování termínů revizí. V případě kontroly z orgánu dozoru a jeho námitek bude provozovatel první kdo vás shodí a bude tvrdit, že on nic neví, že tomu nerozumí, že za všechno může ten revizní technik. Protože vlastní kůži (živnost) je třeba si chránit, dejte si do smlouvy na revizi, že revize bude provedena dle seznamu provozovatele v termínech, které si provozovatel stanovil v souladu s platnými předpisy.

Miroslav Lampart:
Já bych navrhoval ČSN 33 2000-7-713 Nábytek. Tady se pojednává o el. instalaci v nábytku a pracovní stoly tam podle mne taky patří, protože tato ČSN pojednává o všech druzích nábytku (i stolech) a to jak pevně připojených, tak zapojených do zásuvky ve zdi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana