Jak napojit dvě podružné rozvodnice z rozvaděče RE?
Hlávka:
Za RE bych osadil SPP se dvěma trojicemi pojistek a odtud vyvedl oba kabely. Pak je možné každý kabel zvlášť vypnout. Propojení mezi RE a SPP (CYKY 25) ať řeší projektant.
Pavel Horský:
U nás se to řeší přesně tak, jak píše kolega Hasala. Do RE na DIN lištu řadové svorky RSA s propojkami. Důležité je, aby odchozí kabely byli dienzovány na předřazený jistič před elektroměrem.
Martin Novotný:
Takže jsem to konzultoval s technikem EON a v žádném případě nelze problém vyřešit RSA svorkami nebo dalšími jističi umístněnými v RE. Jeden přívod, jeden odvod z RE a tam už si s tím mohu dělat co chci.
Milan Karvánek:
TO: Martin Novotný> tak jsem myslel, že na tohle vlákno již nebudu reagovat, ale váš příspěvek mě nadzvednul. Pokud používám kvalitní elektroměrový rozvaděč, který má v horním neměřeném oddíle výstupní řadové svorky, mohu na ně přípojit "cokoli a jakkoli" bude li to v souladu s ČSN a je do toho distributorovi houby. Ostatně i varianta kombinovaných rozvaděčů, kde v horním oddíle jsou měřené jističe zákazníka se běžně používá a to i u PRE, kde se na dodržování všemožných podnikových norem dbá asi z celé republiky nejvíce. :)
P.S. jiná situace je u Premixových desek a různých levných elktroměráků garážových malovýrobců, které ani nemají horní neplombovaný oddíl a počítají s připojením odchozího kabelu rovnou z elektroměru.
Martin Novotný:
Asi to vyřeším tak, že z RE napojím tu RH CYKY 4x16 a odtud odjištěnou CYKY 4x10 do rozvodnice RP. Nehodlám se z EONem dohadovat sice nechápu o co jim jde RE je od renomovaného výrobce všechno by bylo pod plombou.
A nebo to riskout a čekat co na to technik co to příjde zaplombovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana