Musí i chránič vypnout i při přerušeném N vodiči na přívodu?
Petr Krištof:
To: Janouškovec :
Zkuste připojit chránič s vodičem N přes chránič (od spotřebiče) a poté přerušte vodič N na přívodu do chrániče.
Dejte vědět jak to dopadlo.
Petr Janouškovec:
To: Krištof:
Pokud zapojím L od zdroje přes chránič ke spotřebiči a zpátky N přes chránič ke zdroji a přeruším nebo odpojím N od chrániče nestane se vůbec nic (pokud nebude spotřebič zapnutý a já nebudu držet onen holý N vodič v ruce). To není potřeba zkoušet. Možná jste myslel něco jiného?
Petr Krištof:
To: Janouškovec
Měl jsem na mysli připojit chránič nejdřive normálním způsobem , tj. L a N na přívod , vývody z chrániče na spotřebič a pak přerušit vodič N na přívodu k chrániči.
Petr Janouškovec:
To: Krištof:
Tak to nic neudělá, protože proud neprochází ani vodičem L ani vodičem N, oba proudy jsou nulové, rozdíl proudů je též nula což je méně než 30mA a chránič nemůže vybavit.
Jura Krikl:
Někde jsem tady v diskusi přečet, že chránič od tohoto vyrobce je sice malej - uzkej, ale tim že je elektronický (? nevim co tim bylo přesně myšleno, nikdy jsem ho neviděl) tak asi nebude tak šikovnej:-) Pravděpodobně rozdil proudu vyhodnocuje elektronika a problem vznika tim, že bez napěti na vstupnich svorkách je elektronika nefunkčni, tudiž nevybaví .
U "klasického'" chrániče bez připojeneho N neni funkčni jen tlačitko TEST,(což správně vyadřuje poruchu funkce chrániče), ale k vybaveni použiva energii právě z toho rozdílového proudu. Pro představu je to jak dětska houpačka, Pokud sedi dvě stejne děti, houpačka je pěkně v rovině, jakmile se jedno naji, bac a je na zemi. Ten chránič od B.....Y je houpačka na hydraulicky pohon s vahovýma čidlama. Ouha, bez napěti nefunkční.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana