Lze dvoužilový okruh doplnit dodatečně jednou žílou na třížilový?
Jiří Fuksa:
To: Beláň
To znamená dle ČSN 332000-5-52 čl. 521.N10.1 a čl. 521.N10.2 pod společnou omítkou?
Štefan Beláň:
TO: Fuksa
Jste dobrý vtipálek! ;D
Pokud splníte tento článek tak určitě. Já bych osobně už raději použil nový 3vodičový kabel. (doh)
521.N10.2.2
Jednožilové vodiče patřící k témuž obvodu se musí klást pohromadě se stálou vzdáleností, aby celková šířka vedení nepřekročila 3 cm. Při souběhu několika vedení z jednožilových vodičů je nutno učinit vhodná opatření (např. rozlišením barvou plášťů, nebo přepásáním vodičů ve vhodných vzdálenostech), aby bylo patrno, které vodiče ke kterému obvodu patří.
PS: Tazateli šlo ale o doplnění stávajícího kabelu o další jeden vodič, což určitě tyto podmínky splňovat nebude, a to nemluvím o barevném značení! ::)
Jiří Fuksa:
To: Beláň
No já bych to řešil, jako vy, možná by to bylo i méně pracné a pravděpodobně mě to již přežilo.
Jen jsem trochu s nadsázkou reagoval na váš "nekompromisní" odkaz na normu.
;) ;) ;)
Bartoň Jiří:
Mluvil jste jen o světelném obvodu. Můsíte zapojit celý celek za chránič tzn. předělat instalaci za chráničem na TN S. To asi měl na mysli pan Slabý.
Jak slyším do te skulinky by se to vlezlo, tak vás musím od toho odradit. Kabel je na to stavěný ten do skulinky může ale samostatný drát na to není stavěný.
Když pominem porušení normy výše zmíněné, tak zřejmě ještě není jisté, že chránič bude dobře pracovat. Pokud nebudou dodržené průřezy a material, může se stát, že při vyším zatížení dojde k rozdílným ubýtkům na vedení a chránič vybaví.
Určitě nové kabely. Ušetříte čas při hledání případné závady a my revizáci budem spokojení.
Petr Doležal:
:o
Citace: Bary 31.10.2007, 07:46
..... Pokud nebudou dodržené průřezy a material, může se stát, že při vyším zatížení dojde k rozdílným ubýtkům na vedení a chránič vybaví.....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana