Lze dvoužilový okruh doplnit dodatečně jednou žílou na třížilový?
ZSvoboda:
Konkrétně se jedná o "dotažení" nuláku světelného obvodu bytového jádra jinou cestou než vede dosavadní kabel, abych mohl použít společný proudový chránič na zásuvky a světla.
Michal Slabý:
Technicky to možné je, při dodržení všech podmínek pro zozvody. Nesmíte všek zapomenout, že jestli máte rozvody v jádře jako součástí většího celku, tak to pro obvod chrániče musíte odpojit. Takto docela složitou úpravu rozvodů si raději nechte navrhnou a udělat od odborné firmy.
Lubomír Roubal:
Vedení samotného nuláku (pracovní nula N) jinudy než fáze se mi moc nezamlouvá. Řekl bych na 95%, že je to zakázané. To už bych místo toho nuláku raději vedl celý třívodičový kabel a původní dvouvodičový odpojil. Předpokládám, že ten původní dvoužilový okruh je veden kabelem AYKY, takže by se ještě kombinovala měď s hliníkem tím nejnevhodnější m způsobem.
ZSvoboda:
Díky za odpovědi. Mě se to taktéž nezdá moc košér, ale nikde jem nenašel zákaz, tak jsem se zaptal, jelikož skulinky pro jednožilák by se našli, ale pro třížilák už to bude horší... Jestě bych se chtěl zeptat pana Slabého co myslí tím větším celkem. Možná jsem měl napsat, že se mi jedná o klasické panelákové jádro, t.j. okruh WC + koupelna + kuchyňská linka, kterému by byl předřazen proudový chránič, což by snad nebylo nic proti ničemu.
Štefan Beláň:
Citace: ZSvoboda 30.10.2007, 18:08
.... Mě se to taktéž nezdá moc košér, ale nikde jem nenašel zákaz, tak jsem se zaptal, jelikož skulinky pro jednožilák by se našli, ale pro třížilák už to bude horší... Jestě bych se chtěl zeptat pana Slabého co myslí tím větším celkem. Možná jsem měl napsat, že se mi jedná o klasické panelákové jádro, t.j. okruh WC + koupelna + kuchyňská linka, kterému by byl předřazen proudový chránič, což by snad nebylo nic proti ničemu.
TO: ZSvoboda
Všechny pracovní vodiče musí být pod společným obložením v souladu s ČSN 33 2000-5-52. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana