Jak se provádí uložení kabelu do země a co musí tento kabel splňovat?
Josef Křemen:
A jak dlouho tam ten sloup bude?? Navěky? To už tady bylo.
Myslím, že v celkových nákladech se cena za přípojkovou skříň ztratí a vám už ten pilířek nikdo nebude bourat a předělávat. A tuplem to platí pokud je pilířek součástí oplocení. Jenom nezapomeňte na průstupy kabelů ze země do SP5ky a za elektroměrovým rozvaděčem nechat několik centimetrů na odchozí kabel. Měřený kabel nesmí vést do země přes přípojku, nemá tam co dělat.
Pat.L.:
Já myslím, že tam pár desítek let vydrží. Před dvěma lety tam dělali rekonstrukci vedení a v celé čtvrti jsou sloupy a kabely vyměněné.
Pat.L.:
Mohl bych ještě požádat o radu, jakou skříň od dck.cz použít na zděný sloupek?
Chtěl bych skříně pod sebou, aby sloupek byl spíše úzký.
Je například EP212 + 100/NVE8P nebo ER 211 vhodný?
(poklona)
Pat.L.:
Mohu se zeptat, zda jako přívodní kabel k domu bude stačit kabel CYKY 4Bx16, když jako hlavní jistič bude 25A, ale nyní si manželka vymyslela keramickou pec s příkonem 10kW navíc? S tímto příkonem jsem v původní žádosti o přípojku nepočítal. Keramika se údajně vypaluje 2 dny, čili nějaké odpojování ve VT nepřipadá v úvahu.
Pat.L.:
Ještě mě trochu znejistěla poznámka v jiné diskuzi, kde se uvádí, že do výkopu s přívodním kabelem s pokládá i kabel 3x1,5 pro ovládání HDO a je nutné před zasypáním provést revizi. To u mě není možné, budu kabel pokládat pod příjezdovou cestu a je nutné ho hned zasypat. Je možné provést revizi uložení i podle fotek?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana