Jak se provádí uložení kabelu do země a co musí tento kabel splňovat?

(1/5) > >>

Pat.L.:
Dnes mi přišlo vyjádření ČEZu k žádosti o přeložení přípojky ze stavby určené k demolici do pilířku a navýšení výkonu přípojky. Trochu mne překvapilo, že vše co vyjádření obsahuje je souhlas a žádost o doplacení 7500kč za 15A navíc ke stávajícím 10A.

Všechno ostatní si mám zařídit sám. Dokonce z vyjádření vyplívá, že napojení ze stávající pojistkové skříně na sloupu a přesun elektroměru ze stavby si mám provést také já a pak zažádat na Helpline o přeplombování elektroměru. Je to normální praxe?

Mohu se zeptat, jak se provádí uložení kabelu do země a co musí tento kabel splňovat? Jsem sice elektromechani k, ale již se přes 15let oboru nevěnuji a úplně jsem ztratil přehled. Pojistková skříň je na sloupu cca 6m od pozemku, příkon bude 25A s rezervou na 32A.
Uvažoval jsem, že si uložení kabelu a stavební část provedu sám a pouze zapojení nechám odborníkovi.
Dále bych se chtěl zeptat, jaké typy a značku jističů zvolit? Sousedi mají pilíř na klíč, ale jističe jsou noname.

Miloslav Dunda:
Typ jističe je lhostejný, musí však mít proudovou vypínací charakteristik u B a barevnou ovládací páčku v barvě jeho proudové zatižitelnosti, LSN, Moeller a možná i jiné typy. Toto uv ádím pro podmínky ČEZ - Distribuce a.s.
Hloubka uložení kabelů záleží zda se jedná o chodník nebo louku, to vám bez bližších informací od vás neodpovím. Kabel od sloupu CYKY 4Bx10 nebo 4Bx16. 4x10 ale stačí.

Pat.L.:
Jde o překopání přírodní cesty mezi domy. Musí být kabel v pískovém loži a musí být nějak označen?

Petr Doležal:
Mrkněte sem:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,5800.0.html

Pat.L.:
 (poklona)  za odkaz.
Trochu jsem nepochopil poznámku, že u vjezdu do garáže nemá chránička smysl kvůli zatížení. Já budu ukládat kabel pod nezpevněnou cestu, která slouží jako příjezdová k několika chatám. Půda je zde velmi kamenitá.
Co by jste doporučil jako nejlepší ochranu kabelu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana