Je nutné instalovat do půdních vestaveb proudové chrániče?
Otakar Dosbaba:
Tak mě přitom napadá, jak asi budou funkční dnes instalované chrániče za 40 let bezúdržbového provozu, kdy budou současné instalace vypadat, jako ty ze šedesátých let, kde již v určitých případech svodové a plazivé proudy mohou požár způsobit.
Georgis Fasulis:
Hynek Bureš: (drinks):D ;D A mají tam sprchový kout? A vanu? Já bych tam na ně poslal ITI. A určitě tam je i plynový sporák, ale exová svítidla a krabice tam určitě namají! (jednicka) (drinks)
Hynek Bureš:
To Fasulis: Máte naprostoru pravdu, nechal jsem se od investora příliš snadno vyměknout. Koupelna = prostor zvlášť nebezpečný = oznamovací povinnost + revize 1x ročně. No a elektroinstala ci kuchyně bych nechal zpracovat kolegu, který se specializuje na výbuch. Mimo jiné nařídit investorovi místní provozní předpis s povinností vést denní záznamy o užívání pracoviště :o :o :o
Kamil Novák:
Citace: Hynek Bureš 12.09.2007, 07:54
ale málokdy se vidí projekt s centrálním chráničem (aspoň tady "na severu" resp. v mém PC) u těchto RD.
Že by to bylo krajovými zvyklostmi ?
To "tady" na severo-východě se stavěl před časem hotel podle projektu, vzniknuvším na Jižní Moravě.
V tam byl namalován v každém patře, (po cca 10-ti pokojích), vždy centrální RCD (30mA) !
A perlička nakonec - v přízemí, kde je kuchyně a restaurace opět jeden jediný společný RCD 30 mA. :o
Otakar Dosbaba:
To Fasulis a Bureš: Rovněž je potřeba nezapomenout na výbušné prostředí po ránu v ložnici... ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana