Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  PROFI zóna.
| |-+  JAKÉ DOKLADY? - živnosti, osvědčení, legislativa
| | |-+  Co vše musí splňovat odpovědný zástupce, který bude za mě ručit?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Co vše musí splňovat odpovědný zástupce, který bude za mě ručit?  (Přečteno 5129 krát)
Pavelka Květoslav
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 02.09.2007, 17:07 »

Mám elektrikáře který se z mě zaručí, potřebuju vědět, co musí, co ne, resp. já si skočim pro papíry který vyplnim a stačí mu je dát podepsat nebo musí se mnou někam chodit a potvrzovat že se za mě zaručuje?

Teď jsem zaměstnán a chci si udělat živnost pro el.,  ale nemám bohužel ještě 5 let praxe ,  proto potřebuji OZ.

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Novas
« Odpověď #1 kdy: 02.09.2007, 19:56 »

poklona  váš odpovědný zástupce musí mít paragraf 8. Musíte s ním mít uzavřeny pracovněprávní vztah. Zajdete s ním na ITI tam vyplníte žádost.ITI to posoudí, může ho přeskoušet a vydají vám oprávnění.To stojí necelé 3000tis. Poté s ním zajdete na živnostenský úřad a tam podepíše lejstro že je váš zástupce, zaplatíte 1000kč a je to. Sebou na ITI si musíte ještě vzít nějaké dokumenty: smlouvu s revizním technikem o provádění revizí, seznam měřících přístrojů a tu smlouvu o pracovněprávní m vztahu. To je myslím vše. Taky jsem to absolvoval-také mi chyběla praxe.Pokud máte maturitu tak vám stačí 4roky,vyučený 6let, VŠ 2roky.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Josef Křemen
*

Revizní technik E2/A, Praha 6.

« Odpověď #2 kdy: 02.09.2007, 20:02 »

Neuražte se.
Chcete živnostenský list a neumíte si přečíst Živnos­tenský zákon ­(č. 455/1991 Sb. ve­ znění č.­ 225/2006­ Sb).
Dozvíte se tam zajímavé věci, např. že odpovědný zástupce musí u vás být v pracovním poměru.
A jestli se nepletu tak na ŽL potřebujete §8 s papírem z ITI.
Merick Kir
Soukromý profil ...
*

Osobní profil, pohled, alter ego, bla bla ...

« Odpověď #3 kdy: 02.09.2007, 23:45 »

Klidně se uražte.
Nejen, že nečtete nezbytně nutné zákony ale nečtete i pravidla těchto diskuzí. Pokud musím po vás opravovat i text, který píšete, pak váš zástupce bude chudák.
Pokud bude vypadat vaše práce jako text, než jsem ho opravil.

.

Jednou jsem přišel na toto ...ajoooo
Jsme svobodní, však stejně otroci toho,
co nám umožňuje svobodnými býti!
Pavelka Květoslav
Neverifikovaný uživatel @1

« Odpověď #4 kdy: 03.09.2007, 15:34 »

To Novas: Dík za info ,  přesně to jsem chtěl vědět .
To Křemen: par.8 mohu mít pouze s OZ ,  jelikož nemám tolik praxe.
To admin: neurážím se,slohové práce  mě nikdy nešly.Chudák ? Když myslíte ,  názory nikomu neberu .  Mrknutí a jen tak mezi námi ,  už jednou kdysi jste mi upravoval text  Kroutím očima
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.219 sekund, 21 dotazů.