Co si počít, když po testu proudového chrániče ho již nezapneme?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Rozmahel Vladimír 27.08.2007, 11:33
Pokud se chránič delší dobu nezkouší nebo nevybaví může se stát, že dojde k určitému zatuhnutí a je snížena jeho citlivost na již unikající proudy. Pokud se vypne, což jste provedli, jeho citlivost se obnoví, a pokud trvá poruchový stav již nejde natáhnout.
Je to voda na chráničův mlýn. :)
Stalo se mi při revizi něco podobného. Chránič držel / centrální pro bytovku /, po prověření funkce a vybavení již odmítal spolupráci. Závada byla pračka v jednom bytě. >:(
Pravda, zde se mluví o novém bytě, zatuhnutí chrániče by připadalo v úvahu po delší době např.prázdného bytu.
Miloslav Dunda:
Když je byt nový a připustím, že není omyl v instalaci, tak se domnívám, že by to mohla způsobit i volná svorka na přístroji v rozvaděči nebo propojovacím hřebenu. Už jsem se s takovouto závadou setkal.
Miroš Jan:
Nějak se mi nezdá pojem zatuhnutí chrániče, jak píšou někteří kolegové. ??
Montoval jsem jich přibližně 1000 ks, a zatí se mi taková závada neprojevila ani na jednom z nich. :)
Kamil Novák:
U starších typů FI 268 a FI 468 (s dlouhou, černou páčkou, výrobce si momentálně nevzpomínám) je to docela běžné. :(
A můžete chránič úplně odpojit z obou stran a prostě ho nenatáhnete.
Takže zřejmě mechanická závada.
Miroš Jan:
TO Novák.
Není to náhodou značení prvních FI z OEZ, nějak mě to číslo připomíná, ele nevím přesně. ??
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana