Z jakého materiálu mám objednat nový elektroměrový rozvadeč?
Václav Třetí:
Pro osobu jdoucího okolo sklolaminátové skříně není maska třeba, pro toho, kdo ji bude brousit před lakováním ano.
Jan Franěk:
A rukavice. Ta vlákna jsou nepříjemná. Blbě se to pak i hojí.
Citace: Jiří Kaufner 22.04.2022, 13:00
Vždy je to samozřejmě o ceně. Žádný plast nevydrží věčně... a to zejména pokud se omezují látky, které smí obsahovat (RoHS). ..
jj RoHS , už jsem zde v jednom vlákně o tomto psal. Omezení některých látek, vede k tomu, že se významně mění finální vlastnosti plastů. Plasty dřívěji stárnou, nebo třeba žloutnou. TO je daň za ekologii.
Jiří Kaufner:
Citace: 555 25.04.2022, 21:07
5) že dnes je něco běžný materiál neznamená, že se v budoucnu neprokáže jeho zdravotní závadnost svého času se třeba DDT užívalo jak vně tak vnitřně.
A tak to máte se vším. Pokud se obecně neprokáže že je to závadné, tak je to nezávadné. Zejména pokud jsou jen studie, které nespojily poškození zdraví a skelné vlákno. Nemůžeme vycházet z něčích pocitů či dojmů. Nebo z mých názorů... musíme vycházet z toho co říká legislativa, hygienici, vědci, zdravotníci... Pokud by to byl problém, hygiena by již uzavřela stovky výrobních provozů v ČR.
Ano, vdechovat skelné vlákno není zdravé. Není to zdravé jako vdechovat jiné nečistoty.
Ale také pochybuji, že máte statisticky nějakou šanci vdechnout skelné vlákno, pokud se pohybujete v okolí rozvaděče se skelným vláknem. To jich vdechnete víc, nebo stejně, kdekoliv v již uvedených místech. A navíc srovnání s azbestovým vláknem je zcela mylné.
A pokud vám vadí uváděný postup na obroušení skelných vláken (a následné natření), tak to nedělejte... rozvaděč i bez toho bude spolehlivě fungovat 30 let. Aspoň si rozvaděče nebudou všímat sprejeři. Toto doporučení je jen pro ty, kterým se ten povrch nelíbí... nemá to vliv na funkci. rozvaděč bude i tak bezpečný a funkční... na rozdíl od plechových a polykarbonátov ých rozvaděčů.
Václav Třetí:
Citace: Jiří Kaufner 26.04.2022, 07:32
Ale také pochybuji, že máte statisticky nějakou šanci vdechnout skelné vlákno, pokud se pohybujete v okolí rozvaděče se skelným vláknem.
Jenže o tom tady nikdo nemluvíme. Napsal jste dlouhý příspěvek o tom, co už tady řekli jiní. Chápu, koho chleba jíš, toho píseň musíš zpvívat, oceňuji loajalitu k firmě, ale všeho mnoho škodí ...
Jiří Kaufner:
Citace: Václav Třetí 26.04.2022, 11:35
Jenže o tom tady nikdo nemluvíme. Napsal jste dlouhý příspěvek o tom, co už tady řekli jiní. Chápu, koho chleba jíš, toho píseň musíš zpvívat, oceňuji loajalitu k firmě, ale všeho mnoho škodí ...
:) Omlouvám se, pokud máte pocit, že toho bylo moc, ale reagoval jsem na uživatele 555, který v argumentaci srovnával skelné a azbestové vlákno. A informace, které jsem psal jdou dohledat i na internetu. Nejedná se o můj výmysl. Jen se musí chtít hledat informace, které neodpovídají jen svému názoru.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana