O jaky typ elektrickeho vedeni se jedna na prilozenem obrazku (kolik ma kV)?

<< < (9/17) > >>

t.hajek@chello.cz:
Jak koukám vše podstatné již bylo napsáno, Já osobně bych do toho asi nešel obvzášť v případě když bych měl mít vpatře ložnici. Pokud k tomu pozemku máte nějaký vztah tak bych tam být Vámi strávil alespoň veekend pod stanem, pokud se potom budete cítit takto :D nebo takto (zle) od koupě ustupte. V dnešní přetechnizovan é době jsme natolik obklopeni elmag. zářením, že nevidím důvodu proč si ještě přikupovat

Davca2000:
Jak už tady bylo zmíněno, je to vn napětí. Hele nic mi do toho neni, ale to už nebyl horší pozemek k mání? Je to jen můj subjektivní názor ale nechtělo by se mi koukat každý den od rána do večera. Jinak by ti to nemělo vadit. Jediná tvoje šance je, kdyby to dali do země a kabel, ale to ti asi nikdo neudělá, leda že by jsi si to zasponzoroval, ale ono je tam to trafo. Radim, jiný pozemek ;)

ja:
Jak už napsal kolega v USA se na základě dlouhodobého pozorování zvýšeného výskytu rakoviny u obyvatel sídlících v blízkosti  vedení vyžších napětových hladin zavedl podstatně jiný standart pro umistování tohoto vedení v bízkosti obydlí.

certicekstistko:
 (poklona)  a taky přídám trochu do diskuze.
1. Věcné břemeno na pozemku ve smyslu přístup energetických závodů ke sloupu ať již vn či nn distribuční sazby je dáno zákonem! Takže tam juistě bude.
2. Ochrané pásmo  je také dáno zákonem a je "velikost" je stanovena v zákoně, ovšem posuzují se jednotlivé situace zvlášť. Pokud je distribuční vedení pod správou skupiny ČEZ (tzn. nejedená se o jižní čechy nebo jižní moravu, což je EON) doporučil bych vám podat si písemný formulář pro vyjádření k případné stavbě kde budete mít od technika napsáno za jakých podmínek je možné právě tomto pozemku začít s výstavbou.

S pozdravem  zaměstnanec ČEZ

dolac1:
Citace: Petr Doležal  18.06.2007, 19:25

Zvířata kontra velmi vysoké napětí.
Možná mi dá někdo za pravdu, že na rozvodnách vvn/vvn/vn se běžně pěstovaly ovce, které se volně pohybovaly mezi stoličkami odpojovačů a vypásaly trávu.
"Ekologická biosekačka". Vlnění nevlnění.

Môžem iba potvrdiť. Aj u nás na Slovensku sa ešte donedávna našli elektrické stanice VVN, kde sa chovali ovce a tie sa pohybovali vďaka svojej výške aj v takých miestach, kde by nemohol chodiť ani zamestnanec energetiky. Evidentne im nevadilo elektrické pole od blízkych 110kV zariadení a ani magnetické pole od prúdov rádovo 1000A.
V ČR sa už dávnejšie robili merania elekrického a magn. poľa pod vedeniami vn, VVN a ZVN. Výsledky potvrdili, že nielen v ochr. pásme, ale aj priamo pod vedením vn a VVN je intenzita el. a aj mag. poľa hlboko pod úrovňou hygienických noriem. Iba u vedení ZVN 400kV, priamo pod vedením bola mierne prekročená intenzita el. poľa, ktorá však so vzdialenosťou prudko klesala, a vo vzdialenosti niekoľko metrov už bola bezpečná. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť že na 400kV rozvodni, priamo pod zberňami je tak silné pole, že tam elektrizuje skoro všetko, a to najmä za sucha, nie za mokra, ako to tu ktosi uviedol, a už vôbec nie vo vzdialenosti 500m. Tam by sme už asi nič nenamerali ani s citlivými meracími prístrojmi.   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana