O jaky typ elektrickeho vedeni se jedna na prilozenem obrazku (kolik ma kV)?
Jiří Pól:
e to vedení vn 22kV. Popkud je to holé vedení z vodičů AlFe tak ochranné pásmo je 7m od osy krajního vodiče na každou stranu. Tzn., že pokud vedou ty dráty přes pozemek, tak z hlediska zdravotního bych se bál, že mi to může padnou na hlavu. >:D
Alexandr Spilka:
Jedná se o vedení vn - 22kV, pokud to není ve Východočeském kraji. Bližší informace se získají na oddělení distribuce ČEZ neboť v posledních letech bylo v mnoha obcích Východočeského kraje vedení rekonstruováno na klasiku z 35 kV na 22kV. V ochranném pásmu elektrického vedení od krajních vodičů 7m na každou stranu vám pravděpodobně nepovolí výstavbu. Pokud vede elektrické vedení přes pozemek, bude nutné při uzavírání smlouvy o elektrické přípojce udělat ještě smlouvu o věcném břemenu - např. osazený podpěrný sloup na Vašem pozemku. Jinak se podívejte na přírodu jak v okolí vedení vypadá a řiďte se citem.
Petr Doležal:
Zvířata kontra velmi vysoké napětí.
Možná mi dá někdo za pravdu, že na rozvodnách vvn/vvn/vn se běžně pěstovaly ovce, které se volně pohybovaly mezi stoličkami odpojovačů a vypásaly trávu.
"Ekologická biosekačka". Vlnění nevlnění.
Josef Vaculín:
1.vedení bude s největší pravděpodobnos tí 22kV
2.jest-li se jedná jen o pár metrů od vedení, já osobně by se rozmýšlel na tomto pozemku stavět
4.u PRE, ČEZ, by se informoval jak mají zabezpečen přístup ke sloupům a vedení a ti by měli sdělit o jaky typ vedení se jedná
5.el.mag.pole by obavy neměl,ale při bouřkové činnosti by bylo hůř
s dalšími vlivy zkušenosti nemám.
S pozdravem Josef Vaculín
P.S. stotožňuji se s panem Doležalem,že vedení nevedení a ovce se pásly a dokonce to nevadilo i kravám .
jiri.hrdinka:
Já bych do toho pozemku v blízkosti vedení nešel. To co se rozumí pod pojmem
"ochranné pásmo" je věc okamžitého úrazu elektrickým proudem. Co vám ale
nikde nenapíšou, v jakém okolí vám hrozí po třeba 20 letech rakovina.
Viděl jsem kdysi film USA, kde majitelé domků a jejich spolubydlící v
blízkosti vedení a trafostanic umírali na nádorová onemocnění a to zcela
programově.
Také vám nikdo nahlas neřekne, že ekologický benzin NATURAL způsoboval
čerpadlářům leukémii. Také zavřeme oči a budeme se tvářit, že se nás to
netýká ?
Najděte si jiný pozemek. Určitě uspějete a ve zdraví.
Hrdinka
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana