Jak stanovit ztráty ve vedení?
Georgis Fasulis:
To mel: Kde mám fatální chybu? Že jsem nenapsal Delta U, ale U? Já psal obecný vztah a žádnou chybu, natož pak fatální tam nevidím.
mel:
to Fasulis: Vámi uváděný vztah pro "ztráty" s neuvedením delta P a delta U, je chybný.
Ondřej Kaller:
MELE, rači nemel !
Fasulis napsal jen ZCELA SPRÁVNĚ Ohmův zákon.
To U je NAPĚTÍ MEZI KONCI VODIČE, které pravda těžko změříte (vzhledem k dislokaci konců) přímo, ale jako rozdíl (chcete-li úbytek) napětí na začátku a na konci vodiče. Dejme tomu, že by bylo možné označit toto napětí jako deltaU ... i když to NENÍ nevyhnutelně nutné.
Uvěst však do vztahu DELTA P je naproso neopodstatnite lný nesmysl!!!
Martin Kurka:
Jojo, čím jednodušší problém, čím je to menší menší komár, tím se z něj dá udělat větší velbloud.
Tady je zase nějaký excelovský sešitek, zejména pro šetřílky, aby věděli, kolik moc ušetří za tenčí kablík. ;)
Zase vyplňujte jen modrá orná políčka.
Petr Doležal:
A kdyby se ještě do sloupce R a dalších mohly zadat jednotkové ceny kabelů, životnost kabelu, výše ztrát přepočítat na m a porovnávat cenový rozdíl (+ a nebo -) vůči předchozímu řádku, tak by to nemělo chybu
(jednicka)
Taky možná vypočíst dobu, za jak dlouho se mi investice vrátí, je tam sice velká neznámá, cena elektřiny v budoucnu, ale to pro orientaci nevadí (jako by byly stop ceny)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana