Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  VEŘEJNÁ ZÓNA
| |-+  Témata ještě nezařazená do příslušných rubrik
| | |-+  Jak při realizaci zakázky hlídáte, aby náklady nepřekročily rozpočet?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jak při realizaci zakázky hlídáte, aby náklady nepřekročily rozpočet?  (Přečteno 192 krát)
JanKuchyna
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: Dnes v 10:38 »

Při hledání informací jsem našel řadu systémů pro tvorbu rozpočtů a následné vyhodnocení zakázek. Nepodařilo se mi ale dohledat, jak tento proces probíhá v běžné praxi během samotné realizace.

Zajímá mě, jak ve firmě průběžně zjišťujete, že se zakázka nezačíná odchylovat od rozpočtu.

Konkrétně mě zajímá, jakým způsobem během realizace sledujete:

skutečně odpracované hodiny,
skutečnou spotřebu materiálu,
vícepráce,
a kdy zjistíte, že se zakázka přestává pohybovat v plánovaném rozpočtu.

Probíhá tato kontrola průběžně během realizace, nebo až při závěrečném vyhodnocení zakázky?

Nejde mi o doporučení konkrétního softwaru, ale o popis běžného postupu v praxi.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Michal775
Neverifikovaný uživatel @1

« Odpověď #1 kdy: Dnes v 12:44 »

Je to hodně individuální. V prvé řadě je nutné mít dobře zpracovaný rozpočet ve kterém by mělo být uvedení všechno co daná činnost bude provádět (žel takový rozpočet jsem ještě neviděl protože se vždy na něco zapomene nebo se objeví něco skrytého).

skutečně odpracované hodiny, - Získáte od lidí kteří na dané zakázce pracují. Buď přímo od nich v rámci nějaké např. výkazu práce kde si píšou hodiny nebo od jejich vedoucího. Záleží jak to má firma nastavené
skutečnou spotřebu materiálu - Stejná odpověď jak jsem zmiňoval výše.
vícepráce - Zde bych řekl, že se počítá jen to co nebylo v projektu. Např. při výkopových pracích se narazí na skálu kterou budou muset dělníci odstranit a tzn. vypůjčení techniky, čas strávený bourání, odvoz materiálu atd. Ale pokud si při naceňováni ty na něco zapomněl tak to je tvoje smůla a musíš spoléhat na to, že jsi do ceny započítal dostatečnou vatu aby jsi nebyl v mínusu.
kdy zjistíte, že se zakázka přestává pohybovat v plánovaném rozpočtu - Většinou až na konci to máš jisté. Osvědčil se mi na to software Kross kde se vyhotoví rozpočet s veškerými podobjekty (zemní práce, Elektro, Vzduchtechnika, plyn, voda atd.) ten poté rozešlu na všechny subdovatele kteří své části nacení. Při následné dílčí fakturaci mají svou část rozpočtu kde mi pak vyplní věci které již provedli. Ty já pak nahraju do celkového rozpočtu a vidím kolik peněz již bylo vyplaceno a jaká práce již je hotová.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (1)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.031 sekund, 22 dotazů.