Co uděláš, když ti upadne šroubovák do rozvaděče pod napětím?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:
Pracoviště dle ČSN EN 50110 ed.4
    Pracoviště dle ČSN EN 50110 ed.4. V praxi nestačí mít rozvaděč jen podle papíru. Musí před ním zůstat prostor, aby se k němu elektrikář dostal, otevřel dveře a hlavně měl kudy ustoupit při dýmu, oblouku nebo poruše kondenzátoru. Plot, dopravník nebo jiná překážka mohou z bezpečného zařízení udělat past. Při elektrickém oblouku nepomůže čekání ani improvizace, rozhoduje ...

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Co uděláš, když ti upadne šroubovák do rozvaděče pod napětím?

Milan Hudec:
Hloubka drážky na běžném šroubu jsou nějaké 2mm, tak je asi zbytečné používat šroubovák oholený na 2cm.

Jan Bocek:
ad.1 Někdy šroubovák zapadl tak, že bylo lepší jej nehledat
ad.2  Co uděláš, když ti upadne šroubovák do rozvaděči pod napětím? Rm vypnu...
ad.3  My odkojení 343100, ....co ty vyhrnuté rukávy a hodinky na rukou?
ad.4  Pracoviště dle ČSN EN 50110 ed.4....pokud nadřízený týdně neškolí manšaft ,   tak údržbáři zvlčí a kašlou na zásady BOZP. A potom funguje pravidelná kontrola výstroje, nářadí a pracoviště.
Být ve funkcí předáka, mistra, OOZEZ je odpovědnost. A pokud je OSVČ svým pánem, tak tak o to více....ukáž mi svou výstroj a svůj wercajg a já to řeknu co budeš..

Pavel Ryšavý:
Ze zkušenosti, když ti spadne jakýkoliv vercajk do rozvaděče pod napětím zavři oči a čekej (dokud to nepřestane cinkat o přípojnice a všechno co tam je)...  (dance)

Jan Franěk:
No co bych dělal. Vyhrnu si rukávy a sáhnu pro něj  (dance) (dance)  (beach) (whist) (bigbb)

Samozřejmě přeháním. Pravdou je že také čekám až dopadne a jestli to "nebouchne". Pak to teprve začínám řešit.

Vzpomínám když se mi vysmekl poslední šroubek krycího plechu a zapadl mi do rozvaděče tak nešťastně, že mi vyhodil jednu fázi na celé stoupačce paneláku. Výtah okamžitě mimo provoz, jakožto i některé z 1f bytů a části těch 3f bytů. Bohužel bylo akorát 15:50h a v 16 zavíraly všechny VO v okolí. Naštěstí se jsem uprosil jednoho skladníka který na mne počkal a prodal mi sadu nožovek.

Mezitím jsem se stal pro nájemníky nepřítelem a škodnou, protože se vraceli z práce, z nákupů a museli chodit po schodech až do cca 8 patra

Šroubek jsem už nenašel, ale panelák funguje dodnes  (beach) NIcméně od té doby jsem mnohem opatrnější

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana