Máte pro projektanta a montážní firmu hromosvodu u FVE nějaký vzkaz?
Jiří_Hrubý:
A když to někomu nebude jedno, jaké má možnosti?
Invertor na ten paskvil má platnou VRZ bez závad. Je spokojený a stějně tak úřady a pojišťovna. Na upozornění od nestranného odborníka buď nereaguje, protože má legislativně všechno OK, nebo se obrátí na provádějící firmu a chce nápravu. U do očí bijících závad má šanci, viz ty hrozný spoje, ale pro laika nerozeznatelné vady, potřebuje nezávislou RZ. To je taky past, protože provozovatel a stvořitel instalace na sebe budou mávat papírama a neexistuje rozhodčí.
A na TO obecné ohrožení to taky není, protože důkazní břemeno je na žalobci a na ohrožení je ta prasárna pořád málo.
Jediný, kdo má možnost s tím něco dělat, je invertor už během výstavby, který si sežene fundovaný stavební dozor. Ale kde? Naklonovat se povedlo akorát Dolly, invertor by potřeboval Hájka, Fraňka, Horskýho...
Už jsem s tím párkrát taky bojoval, ale ani ITI ani TIČR nic nezmohli, jediný, kdo něco zmohl, był invertor, ale jen tehdy, když si držel část platby za dílo jako pojistku. Se zaplacenou fakturou skončil i zájem.
František Šohajda:
Citace
JO, všem je to jedno protože má děti už starší, nebo jinde. Taky názor
Ano ,je to názor-jiný být nemůže.
Předal jsem starostovi dokonale popsanou stránku A4,kde jsem popsal všechny zákony,normy a nařízení vlády,včetně TIČRu, proč je nebezpečné na škole mít ESE ,strávil jsem na to hodně času a starosta -elektrikář to ani nečetl a vyhodil to!! (zle) Že to tak bude jak je to!! (box)
Ředitel školy dostal kopii a že nemá peníze na opravu ,peníze má jen starosta jako majitel budovy školy!
Píši jen jako poznámku do PRZ na elektro ,že hromosvod je nefunkční,doporučuji zhotovit dle ČSN 62305-X.
Starosta dostal poučení,nyní je to na něm-ne na mě?? (dance)
Já mu to nebudu dělat,ani to nebudu sponzorovat ! O0
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana