Jaký máte názor na použití PU 195 Metra Blansko při revizích v současné době?

<< < (2/3) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Topolňák  16.01.2026, 21:27

...výrobce udává, že splňuje normy třeba 61557-3, nebo  61557 - 6...

Kde to udává? Odkud jinud čerpat než z prohlášení o shodě? Tam je uvedena ČSN EN 61010-1 ed. 2. Norma 61557 je nezbytná pro zkoušení chráničů.

Radim Strycharski:
Faktem je, že normu 61557 nemají uvedenou na prohlášení o shodě pro žádný přístroj, takže to asi nebude ten správný dokument k čerpání informace.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  22.01.2026, 21:11

0,4 Ohm je velice omezující .......
Z každé druhé zakazky pojedete bez relevantních výsledků a do revi6e buďto budete lhát, nebo na místo pojedete znovu s jiným přístrojem.

V principu hodnoty které se vejdou pod tuto hodnotu, mě u rodinných domů potkávají spíš zřídka a pokud se tam pohybují, neřešil bych nepřesnost. Jsme hluboko pod "limitem". Nebo máš na to jiný názor Milane?

Citace: Milan Hudec  22.01.2026, 21:11

....
Za mne prakticky nepoužitelný.

Pokud by byl skoro zadara, tak doplněný dalšími přístroji by se dal využít. Ale pokud někdo chce  pouze jediný sdružený přístroj, nemůže s tímto v žádném případě vystačit.

Osobně bych ale určitě koukal po něčem jiném, v tom jsem s tebou Milane asi za jedno

Milan Hudec:
Spíše nepřesný poznatek z praxe, ale o trendu vypovídá:
Tam kde jsem před 20 lety měřil 0,6 je dnes 0,4, soustava prostě posiluje.

Jmenovitý rozsah přístroje je dogma, a každý revizák by měl parametry svého měřáku znát.
Ano, mohlo by se říct,"16tka jistič v béčku, a je jedno jestli má smyčka 0,4 nebo 0,6......to je pravda, ale od RT očekávám solidnost a nadhled současně.

Jiří_Hrubý:
Optám se, kde se vzalo tvrzení, že měří od 0,4? Že by byl horší, než 190? Znám ty měřáky oba, ale tohle je pro mně nová informace.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana