Jak se podle tebe prosazuje AFDD v praxi v ČR?
Milan Hudec:
NCH dodnes používám např.k míchačce a pod., mám jich několik......
Nicméně vyrábí ho ještě někdo?
Případně jak byste provedli náhradu ze současného sortimentu výrobků?
Jiří_Hrubý:
Když loni přišel nový čínský soustruh, s připojením TN-C, byl v něm ELCB od Mitsubishi. Na příkaz dvorního RT strojů, musel být zlikvidován, protože si s ním neuměl poradit. Takže o jednom aktuálním výrobci vím, ale že by se to prodávalo tady, netuším.
Jiří Kantner:
Citace: Milan Hudec 07.01.2026, 09:07
fungují na "kalibrovaný" oblouk, který se v praxi nevyskytuje (dance)
Ten váš kalibrovaný oblouk není až tak úplně od věci. Čistě náhodou jsem na jednom tržišti narazil na tohle.
Podle popisu má tenhle přípravek sloužit k testování AFDD. Nebo možná jen k demonstraci aby zákazníci získali důvěru v nový ochranný prvek?
Buď to funguje jen s čínskými AFDD ochranami ..nebo....?
Je to opravdu tak jednoduché?
Prostě čínskej vergl k zamyšlení (dance)
Radek Mrkva Pilař:
Za mých mladých let jsem si pro zábavu tahal oblouky z trafa z mikrovlnky nebo televize, a představa, že by se mi to nějaká ochrana snažila překazit mi docela kazí náladu.
Ale vážně -Osobně si trochu myslím,že dřív nebo později aktualizace firmwaru AFDD dojedou na tom, že nepůjde rozlišit mezi třeba jiskření uhlíků v komutátorovém motoru od škodlivého oblouku.
Milan Hudec:
Citace: Radek Mrkva Pilař 12.02.2026, 02:14
Za mých mladých let jsem si pro zábavu tahal oblouky z trafa z mikrovlnky nebo televize, a představa, že by se mi to nějaká ochrana snažila překazit mi docela kazí náladu.
Ale vážně -Osobně si trochu myslím,že dřív nebo později aktualizace firmwaru AFDD dojedou na tom, že nepůjde rozlišit mezi třeba jiskření uhlíků v komutátorovém motoru od škodlivého oblouku.
To bývalo v prvních generacích AFDD, nyní reagují jen na oblouk, co ho svět neviděl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana