Jak se podle tebe prosazuje AFDD v praxi v ČR?
Martin Babrňák:
k tomu nahrávání typů oblouků úplně vidím jak pak bude AFDD s nuceným připojením do internetu na cloudové uložiště aby se to mohlo pravidelně aktualizovat a máme tu další komponent "chytré" domácností :D
A pak výrobce odstřihne cloud a nebo spadne internet a AFDD preventivně odpojí všechno :D
Zdenek Skotnica:
Třeba ho čeká stejný osud jako měl napěťový chránič.
František Šohajda:
Citace
k tomu nahrávání typů oblouků úplně vidím jak pak bude AFDD s nuceným připojením do internetu na cloudové uložiště
Co jsem se ptal na školení a předvádění AFDD tak se" nahrají" typy oblouků jen jednou za život AFDD a to musí stačit po celou dobu jeho chodu! (dance)
Jaroslav Jonáš:
V minulosti jsem byl několikrát na školení o AFDD. Vzhledem k tomu, že zřejmě dosud není k dispozici žádné měřidlo do terénu na ověřování funkčnosti těchto ochran, neumím si nasazení těchto prvků v praxi a hledání příčin poruch představit. Pokud je AFDD v Německu a Rakousku již nějakou dobu povinné, nikde jsem se nedočřetl ani jsem neslyšel, jaké tam s tímto mají zkušenosti. Systém mi připadá jako hra na slepou bábu.
Jak by se asi uvádělo před léty do praxe používání proudových chráničů, pokud by nebyly k dispozici měřicí přístroje na měření potřebných parametrů PCH a nebyla by možnost jejich laická zkouška testovacím tlačítkem?
Václav Třetí:
Citace: Zdenek Skotnica 08.01.2026, 18:13
Třeba ho čeká stejný osud jako měl napěťový chránič.
To tomu napěťovému chrániči ubližujete! Ten šel bezproblémově zkoušet nejen zkušením žlutým knoflíkem, ale i jinými způsoby. Hlavně při dodržení předem stanovených základních podmínek fungoval celkem spolehlivě. Zachránil také spoustu životů u různých maringotek a dalších převozných zařízení připojených na běžnou síť ve stavebnictví a zemědělství. To, že nefungoval u přirozeně uzemněných zařízení jako boilery a domácí vodárny, se dobře vědělo, tak se tam nepoužíval, spolehlivé řešení existovalo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana