Kdo je odpovědný za špatně zapojené HDO které neblokuje vysoký tarif?
Jiří_Hrubý:
Citace: Richard Šurek 13.11.2025, 18:26
Navíc mnohdy není rozdíl ve VT a NT vůbec žádnýviz zde: https://www.kurzy.cz/elektrina/d57d
Hmm, klasický oblbovák těch, co neblokují. Cena za silovinu je tak nějak pořád stejná, protože trh a s tím distributor nic nenadělá. Oproti tomu zvýhodňuje cenu za distribuci v určitých pásmech.
Václav Třetí:
Kdo zná zapojení elektrokotlů nebude mít problém najít případnou chybu nebo zapojení zkontrolovat a zhodnotit jeho správnost poměrně rychle. Ještě bych si dovolil poznamenat, že dost často zdánlivý nárůst spotřeby je způsoben výměnou elektromechani ckého elměru za statický (digitální). Elektronický elměr započítává různé malé odběry (nabíječky, stand-by stavy přístrojů, chod hodin v přístrojích) již asi od 2W, které nebyl klasický elměr schopen zaznamenat.
Lubomir Veselka:
no já jsem taky řešil že nejde sazba došel jsem tak daleko že technici čezu vyměnili spínačky a i po reklamaci a oni v žadném případě chybu neměli až jsem ne kříži zdemotoval spínačky a on ten propoj s plompovacího drátu se asi přehodil sám a u nich zase chyba nebyla tak jsem si to nakonec i sám spravil
David Hruda:
Citace: Lubomir Veselka 14.11.2025, 21:34
no já jsem taky řešil že nejde sazba došel jsem tak daleko že technici čezu vyměnili spínačky a i po reklamaci a oni v žadném případě chybu neměli až jsem ne kříži zdemotoval spínačky a on ten propoj s plompovacího drátu se asi přehodil sám a u nich zase chyba nebyla tak jsem si to nakonec i sám spravil
Mohl bych požádat o vysvětlení, co jste nám vlastně chtěl sdělit?
Václav Třetí:
Pokud je odběrné místo řádně připraveno na montáž dvojtarifu podle připojovacích podmínek, nemůže v principu technik udělat chybu.
Pro p. Veselku: na foto nevidím písmenné označení vodičů, jak má technik zapojit čtyři a více modrých vodičů bez popisu na HDO správně?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana