Kdo je odpovědný za špatně zapojené HDO které neblokuje vysoký tarif?

(1/5) > >>

Kastner Lubomír:
Měl jsem v RD sazbu D25d, ale při montáži elektrokotle jsem požádal o změnu sazby na D75d. Pracovník ČEZu mi vyměnil HDO spínací hodiny ve kterých jsou nyní 3 relátka. Zhruba po 3 měsících provozu elektrokotle který je připojen na HDO a zapojoval to autorizovaný technik Prothermu jsem kontrolním odečtem elektroměru zjistil, že mám velmi neúměrně překročenou spotřebu ve vysokém tarifu. Je možné, že technik ČEZ zapojil špatně nové spínací hodiny HDO a elektroměr načítá převážně čas ve vysokém tarifu? Elektroměr je 2 sazbový.

(Je možná chyba zapojení?)

Miroš Jan:
Připojuji schéma zapojení HDO a elektroměru.

Jiří_Hrubý:
Tohle už jste řešil před nějakou dobou, jen jste nenapsal, zda máte klasiku s HDO, nebo AMM elektroměr. Podle toho se pak dá zkontrolovat spínání relé a jestli spíná správný stykač. Ono se taky stává, že má někdo bojler, 8 hodin NT a po úpravách v okruhovém rozvaděči má i na topení 8 hodin, protože to někdo zapojil tak, aby to běželo, ale už to neupravil po změně sazby.
Ale klidně se může stát, že při výměně spínače sazby někdo přehodil neoznačený vodič. To zjistíte úplně snadno po rozplombování a kontrolou zapojení, které se liší u HDO a AMM.

Václav Třetí:
Chyba zapojení se dá zjistit i porovnáním činnosti boileru, kotle a spínání HDO (elměru) bez rozplombování.

Jiří_Hrubý:
Na relátka byl minulý dotaz, skončil bez reakce, proto ta radikálnější metoda, která je v konci nejrychlejší, stačí vyplnit žádost na internetu a hurá pro štípačky...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana