Čím sledovat výpadek napájení (veřejné neměřené části)?
Jaromír Táborský:
Citace: Milan Hudec 09.11.2025, 19:06
Indukční snímač umístěný v zemi u přívodního kabelu nebo jednoduše na fasádě by distribuce vzala na milost? (resp.nijaké příznaky nedovoleného odběru v tom nevidím......), když to nesmí být dle PP v budce.
Milane, napadá vás to, co mne. Jen jsem tiše doufal, že to někdo bude mít vycilezovaný k nasazení :-)
Jiří_Hrubý:
Na tohle stačí čínský svítící šroubovák z stovku a sada přijímač vysílač na 433 MHz taky za stovku a trochu se zamyslet.
Nebo to samé, ovšem z několika násobně dražších komponent.
Jaromír Táborský:
Citace: Jiří_Hrubý 09.11.2025, 20:29
Na tohle stačí čínský svítící šroubovák z stovku a sada přijímač vysílač na 433 MHz taky za stovku a trochu se zamyslet.
Nebo to samé, ovšem z několika násobně dražších komponent.
Samozřejmě. A neexistuje už nějaký referenční příklad? o:-)
Pavel Čermák:
Sleduji, že můj, původně zcela nevinný dotaz, nám rozproudil zajímavou diskuzi, plnou dobrých
postřehů. Mám vždy potěšení takové vlákno pročítat.
Jen pro info, zústalo u toho GD modulu monit. relé fází a několika pomocných kontaktů na jističích.
Tak uvidíme v bouřkové sezoně v létě, až budou výpadky častější (snad zůstane jen u těchto důvodů).
Jiří_Hrubý:
Citace: Jaromír Táborský 10.11.2025, 07:14
Samozřejmě. A neexistuje už nějaký referenční příklad? o:-)
Samozřejmě že existuje, jen se na něm projevily nedostatky bezkontaktního snímání přes kryt jističe a potřeba tohoto řešení pominula právě se zavedením SMS o poruchách a odstávkách a člověku, který to potřeboval kvůli sádkám, jsem pořídil kyslíkovou sondu a 200 barovou flašku se vzduchem s NO a ventilem na výstupu regulátoru.
Další použití na tomhle principu měli donedávna jezedáci na vodojemu, který byl napájen vzduchem přes lesní průsek a čas od času do toho něco spadlo. Bylo to připojené ke vstupu EZS, stejně jako zámrazový poplach a záplavové čidlo . Dnes už je tam AES, takže pokud se nepřetrhne, nebude signalizace potřeba a asi už to ani nikdo nekontroluje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana