Může být revizní zpráva pro přechod z D02d na D25d bez předchozí dokumentace?
František Šohajda:
Citace
Co když však majitel onen spotřebic nebude využívat?
Co mám zjištěno v terénu, tak RD měl ACCU nádrže asi 20 let na topení...Sazba D 5X /nevím přesně/
Nyní má FVE 20 kWp a TČ. Chlapi z distribuce při dodání nového digi elektroměru nic neříkali a zaplombovali.. .Nádrže cca 4000l s ohřevem elektřinou už asi 5 let nemá, sazba zůstala , nic se neděje.
Myslel jsem že mu to dají příkazem na změnu, oni nic? Spotřeba pár kW za měsích,jinak FVE vše vykryje......N ikomu to není divné....
Potom si vyber, jak to má být?
Jiří_Hrubý:
Citace: Milan Hudec 06.08.2025, 16:16
.
Co když však majitel onen spotřebic nebude využívat?
Přejde na plyn, kotel demontuje a pod.
To by měl opět oslovit dodavatele a chtít jinou sazbu?
Případně jak to dodavatel vymáhá, nevěřím že provádí domovní prohlídky a i kdyby, tak najde kotel který může být nevyužívaný.
Je-lí jednou sazba přiznána, pak do žádosti ze strany odběratele zůstává.
Ve vámi uvedeném případě přechodu na plyn, se sazba stane pro odběratele nevýhodnou a je pak na jeho uvážení, zda nepřejde třeba na D02d.
Kouzlo je ve stálých platbách, které při poklesu odběru snižuje výhodnost.
Kvita Ladislav:
Citace: Jiří_Hrubý 06.08.2025, 21:05
Je-lí jednou sazba přiznána, pak do žádosti ze strany odběratele zůstává.
Ve vámi uvedeném případě přechodu na plyn, se sazba stane pro odběratele nevýhodnou a je pak na jeho uvážení, zda nepřejde třeba na D02d.
Kouzlo je ve stálých platbách, které při poklesu odběru snižuje výhodnost.
Navíc je podle podmínek distribučních sazeb ČEZ Distribuce povinností odběratele nejpozději do 30 dnů od zjištění neplnění původních podmínek pro uplatňování stávající distribuční sazby požádat o distribuční sazbu, u které podmínky uplatnění sazby splňuje.
DavidStaryBarak:
Citace: František Šohajda 06.08.2025, 19:42
Myslel jsem že mu to dají příkazem na změnu, oni nic? Spotřeba pár kW za měsích,jinak FVE vše vykryje......N ikomu to není divné....
Potom si vyber, jak to má být?
, prosím běžte si povídat o svých životních zkušenostech do hospody a nepište mi na vlákno.
(poklona)
DavidStaryBarak:
Citace: Kvita Ladislav 06.08.2025, 16:33
Základní otázka zní - může být revizní zpráva pro přechod z D02d na D25d bez předchozí dokumentace?
V případě, kdy si u mě zákazník takovou revizi objedná, udělám ji i bez dokumentace, a to následovně:
Převeliké díky a ještě jednou (poklona)
Mohu vás ještě poprosit. V daném místě se ještě dělalo asi 30let zpátky uzemění/hromosvod. V rámci tohoto měření se proměřuje i uzemnění nebo platu jabka a hrušky dokupy?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana