Jak bys navrhl elektrikářskou Hippokratovu přísahu ty?
Jan Yossarian:
Citace: František Šohajda 22.07.2025, 18:42
Hippokratova přísaha je pro lékaře....Tady nejsme u lékařů!
I když ji budeme nazývat elektrikářská.
Možno navrhnout jinou přísahu, třeba Teslovu,Edisonovu ,Wattovu a podobně... (poklona)
Jinak dobrý návrh.
Vedoucí tomu říká Desatero elektrotechnik a, ale ta přísaha a Hippokrat je takový pěkný doplňující příměr. Asi nejsem zrovna ten typický elektrotechnik na kterého by se daly aplikovat všechny body ale je to minimálně inspirující. Před chvílí se zde kluci navzájem dobírali kdo z nich je větší rouhač. A taky zaznělo, že to nesmí přesahovat deset bodů. No tady to bublá! (dance)
Jaromír Táborský:
Byl bych rád, pokud by toto téma nezapadlo! Pokud bych byl zájem, já nebo můj kolega by přidal zkušenosti po telefonu. Nemáme, tedy kromě mě, na vypisování čas. To je apel asi na pana Minaříka.
(drinks)
Miroslav Minařík:
Asi běžná praxe, zavolejte a domluvíme se kdy na to bude u nás prostor. 773123100
Petr Matuška:
odpověď na Odpověď #11
Nic ve zlém pane Minaříku, ale Velkomoravská říše za vlády Svatopluka zahrnovala dnešní Čechy, Moravu, část Slezska, většinu Slovenska a část Rakouska. Tak kam by měl kolega Franěk zavítat?
Asi na Moravu, do Brna.
Jsem taky moravský patriot a když se mě někdo anglicky ptá Where are you from? odpovídám From Czech republic, Moravia region.
Jinak - ten etický kodex, jak ho formuloval pan Yossarian, je fakt silný.
Miroslav Minařík:
Citace: Petr Matuška 04.09.2025, 15:32
odpověď na Odpověď #11
Nic ve zlém pane Minaříku, ale Velkomoravská říše za vlády Svatopluka zahrnovala ...
Jasně! (dance)! To jsou dějiny, o kterých netřeba diskutovat! To je na jiné téma, asi bychom se hodně nasmáli tomu, co nám říká dnešní generace o dnešních Čechách a Moravě.
A na otázku "where are you from" je nutné přihlížet k tomu kdo se ptá. U jedné staré benzínové pumpy (s mechanickými stojany) na cestě mezi Bakersfield a Death Valley se nás ptala stará paní, stařenka jak z pohádky, odkud jsme. Chtěl jsem vyhrknout, že z Brna, pak jsem to v myšlence rozšířil na Českou republiku, ale nakonec jsem řekl "we are from Europe". Asi jsem udělal dobře, že jsem ji nezkoušel ze zeměpisu. Znale pokývala hlavou a odpověděla něco jako "I know Europe real good. That's where they had that Second World War".
Úpřimně. Pokud se podívám na poměr rozlohy ČR a USA, tak taky pátrám po mapě, kde je, která "díra" třeba tak velká jako ČR.
(drinks)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana