Lobovalo se v technických normách už za První republiky?
Radim Strycharski:
Citace: Miroslav Minařík 20.06.2025, 15:14
...výstup generativního jazykového modelu...
Tak to mě mrzí, na něco takového bych reagovat nechtěl.
Kvita Ladislav:
Citace: František Šohajda 18.06.2025, 08:16
Někde jsem četl, že u vás je AFDD u určitých aplikací povinné?? Co je na tom pravda? (norm)
Citace: Miroslav Minařík 19.06.2025, 10:52
Kde, někde jsi četl?
Citace: Kvita Ladislav 19.06.2025, 20:32
Možná tohle, ale neověřoval jsem.
Jen jsem se snažil naznačit, kde mohl kolega Šohajda číst. Ale kdo ví, je možné, že to povídali na nějakém školení...
Miroslav Minařík:
Citace: Kvita Ladislav 21.06.2025, 11:56
Jen jsem se snažil naznačit, kde mohl kolega Šohajda číst. Ale kdo ví, je možné, že to povídali na nějakém školení...
Rozumím, bohužel dnes v názorové záplavě informací je a bude "zdrojování" důležité víc, než kdykoliv před tím. A u stávající generativních modelů Ai je výstupní návrh opravdu statistickým návrhem. Ten se musí srovnat s "vyšší pravdou".
Dostáváme se do doby, kdy se rozhodujeme mezi chybující autoritou a chybující Ai.
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík 21.06.2025, 21:29
Rozumím, bohužel dnes v názorové záplavě informací je a bude "zdrojování" důležité víc, než kdykoliv před tím. A u stávající generativních modelů Ai je výstupní návrh opravdu statistickým návrhem. Ten se musí srovnat s "vyšší pravdou".
Dostáváme se do doby, kdy se rozhodujeme mezi chybující autoritou a chybující Ai.
Pojede se dle názoru davu převedeného do statistického vyhodnocení.
Málokdo má čas a fin.prostředky na právní rozluštění ustanovení norem, perel ve smyslu "ustoupit nemožno zvítězit" je v nich stále víc,
Takže někdo bude vítězit, někdo ustupovat, dva/tři roky budou probíhat hádky mezi zastánci toho a onoho názoru, no a pak vyjde nová edice s další hámotinou.
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 22.06.2025, 07:13
Pojede se dle názoru davu převedeného do statistického vyhodnocení.
Málokdo má čas a fin.prostředky na právní rozluštění ustanovení norem, perel ve smyslu "ustoupit nemožno zvítězit" je v nich stále víc,
Takže někdo bude vítězit, někdo ustupovat, dva/tři roky budou probíhat hádky mezi zastánci toho a onoho názoru, no a pak vyjde nová edice s další hámotinou.
to se mi jeví jako docela reálná prognóza. Tedy pokud se nezmění něco zásadního.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana